23.01.2019  |  EL  |  Belysning

Færdigt arbejde: 29.000 gadelamper har fået LED-pærer i Aarhus

Aarhus Kommune har afsluttet en omfattede energirenovering af gadelamperne, der vil mindske energiforbruget markant. Samtidig er de nye LED-pærer teknologisk smarte.

Aarhus Kommune gik for fire år siden i gang med Danmarkshistoriens største energirenovering af gadelamper, hvor lyskilden i 29.000 gadelamper i kommunen skulle udskiftes.

Og 22. januar blev den sidste af de strømslugende kviksølvlamper så udskiftet med en LED-pære, der både skal gavne miljøet og kommunekassen.

Læs også: 30.000 armaturer udskiftes i Aarhus

Det skriver tv2ostjylland.dk.

De nye pærer er med til at spare 30 procent på kommunens årlige elforbrug, hvilket svarer til forbruget i 1.500 husstande. Samtidig er LED-pærerne også rent teknologisk smartere end de hidtidige.

”Den teknologi, der er i dem, gør, at de automatisk dæmper, når man når kl. 22 og halverer energiforbruget. Til gengæld er alle lamper tændt, så man kommer ikke til at opleve en sænkning af lys”, forklarer driftsansvarlig for vejbelysning i kommunen, Ole Morgenstjerne, til tv2ostjylland.dk.

Regningen ender ikke hos borgerne
Hos rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), er det vigtigt, at indkøbene af de mange nye lamper ikke ender ud med en stor regning til borgerne.

”De 30 procent, vi sparer på energi om året, medfører, at pengene betales hjem over en årrække, så det er i balance”, siger han til tv2ostjylland.dk.

Læs også: Aarhus vil indrette særlige p-pladser til håndværkere

Mens de gamle kviksølvlamper havde et energiforbrug på mellem 80 og 250 watt, bruger de nye LED-gadelamper kun mellem 15 og 20 watt.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere