03.08.2020  |  VENTILATION  |  Virksomhedsdrift

Airheat sælges til to medarbejdere

Efter 39 år sælger Mogens Dyremose Airheat til to ledende medarbejdere, som har ambitioner om at få virksomhedens produkter ud til endnu flere kunder.

Efter mange år som en familieejet virksomhed, vælger ejer Morten Dyremose nu at sælge forretningen til de to medarbejdere Bent Jensen Thusgård og søren Grove Grejsen Jensen.

”Når jeg har valgt at sælge netop nu, er det fordi, vi har de helt rigtige folk til at drive virksomheden videre. De har lysten og kræfterne, og det skal jeg ikke stå i vejen for. Jeg er bare glad for, at virksomheden og medarbejderne er i trygge hænder med de to nye ejere”, siger Mogens Dyremose, hidtidige ejer af Airheat.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Siden Mogens Dyremose overtog forretningen, har Airheat udviklet og produceret varmluftaggregater og ventilationsaggregater – ofte på specialmål - til brug i værksteder og fabrikshaller samt i boliger, institutioner og på kontorer.

Kundekredsen er typisk VVS-, installations- og montagefirmaer samt rådgivende ingeniører i Jylland, som vælger Airheats løsninger, fordi de i størrelse og ydeevne kan skræddersys til den enkelte kundes behov. Desuden går 20 procent af produktionen til udlandet.

Virksomheden sælger dog også stadig varmeovne til korntørring og malerkabiner, om end det ikke længere er hovedproduktet. Og i de senere år har virksomheden også fået agentur på nogle standardprodukter inden for varmluft og ventilation.

”Det var været spændende at bygge virksomheden op, som i dag tæller ti medarbejdere, og vi har heldigvis ikke været ramt af den aktuelle coronakrise men har kunnet fortsætte produktionen på vanligt niveau”, siger Mogens Dyremose.

Læs også: Frese køber fynsk ventilproducent

Dermed givet de to ledende medarbejdere fået et godt udgangspunkt for at videreudvikle Holstebrovirksomheden, som de i forvejen har et indgående kendskab til.

Styr på indkøb og produktion
Den ene af de to nye ejere, Bent Jensen Thusgård, har været i virksomheden siden 1999 og blev for fem år siden tilbudt at købe 20 procent af virksomheden.

”Jeg var nået til et sted, hvor jeg efter mange år i virksomheden enten skulle have andre udfordringer eller være en del af ejerkredsen. Det blev heldigvis det sidste. Jeg kender alle virksomhedens kringelkroge, men som fuldgyldig medejer er ansvaret blevet endnu større, og det ser jeg som en spændende udfordring”, siger han.

Bent Thusgård har styret Airheats produktion og indkøb de seneste år og ser det som en force, at Søren og han har hver deres områder, hvor de er stærke. Bent skal stå for de interne aktiviteter, mens Søren er personen, der skal repræsentere virksomheden udadtil.

Udset til at være medejer
Søren Grove Grejsen Jensen har været tre år i Airheat som ansvarlig for virksomhedens salg og markedsføring og blev ansat med henblik på at kunne blive medejer.

”Der blev for nogle år siden lagt en langsigtet plan for generationsskiftet, og heri indgik, at vi over nogle år skulle se, om min og Bents kemi passede sammen. Og ja, vi går godt i spænd, så nu er overtagelsen blevet en realitet. Og vi har mange planer for Airheat”, siger den nyslåede partner og medejer Søren Grove Grejsen Jensen, og uddyber:

”En af de nye ting er, at vi er kommet med i en vækstordning i Holstebro kommune, som på tre år skal hjælpe os med at vokse til det dobbelte på omsætning og indtjening ved blandt andet at udvide virksomhedens geografiske rækkevidde. Vi er blandt andet endnu ikke så godt repræsenteret på Fyn og Sjælland, men det kan vi jo blive”.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere