23.04.2020  |  VVS  |  Virksomhedsdrift

Frese køber fynsk ventilproducent

Ventilproducenten Frese har opkøbt 70 procent af virksomheden DE Valves. Med handlen ønsker Frese at optimere sit produktudvalg og søge nye markeder.

DE Valves blev stiftet i 1974 og producerer forskellige typer af kugleventiler, hvor den nuværende direktør, Vagn Erik Larsen, i 2015 overtog produktionen af præisolerede jordforlagte ventiler. Det er den del af forretning, varmeudstyrsleverandøren Frese nu har købt 70 procent af med option på køb af resten af virksomheden.

Med opkøbet vil Frese styrke produktporteføljen til district energy-sektoren ved at supplere sine dynamiske reguleringscentiler med præisolerede jordforlagte ventiler, som er placeret i fjernvarmenetværker. 

DE Valves tilbyder i forvejen denne type kugleventil, der er baseret på en såkaldt JIP teknologi.

“Frese er en vækstorienteret virksomhed, og et af de områder, vi ønsker at vokse ind i, er district energy markedet. Der er DE Valves en god tilføjelse for os. Vi får nogle anerkendte produkter til fjernvarme- og fjernkølingsbranchen og et varemærke, der på trods af virksomhedens relativt begrænsede størrelse er velkendt og respekteret i fjernvarmebranchen - også uden for Danmark”, siger René Barington, administerende direktør hos Frese.

Læs også: Frese lancerer IoT-fjernvarmestyring

En fremtidssikret løsning
I dag leverer DE Valves ventiler til flere store fjernvarmeselskaber i Danmark, herunder AffaldVarme Aarhus, Fjernvarme Fyn og Hofor samt til fjernkølingsprojekter i blandt andet Mellemøsten. 

“Det er et godt match for Frese, fordi vi har ambitioner for fjernvarmesegmentet, som vi har fokuseret en del på de senere år. Ud over vores dynamiske ventiler har vi satset på at udvikle en overbygning med digitale fjernstyringsløsninger. De betyder, at selskaberne vil kunne overvåge og styre centrale dele af deres netværk hjemme fra skrivebordet, uden at sende en mand ud for at åbne eller lukke en ventil, hvilket giver en stor effektivitetsbesparelse”, siger René Barington. 

DE Valves vil fortsætte forretningen med Vagn Erik Larsen som direktør og daglig leder, mens René Barington træder ind som bestyrelsesformand.

“Vi fremtidssikrer DE Valves. Vi får fordelen ved at få en stor organisation ind med en masse knowhow, og et firma, som har været der i mange år. Et stabilt firma, man kan regne med, og et firma, der behandler kunder og samarbejdspartnere godt. Det vil hjælpe os med at løfte de nødvendige udviklingsopgaver og give noget ballast og forhåbentlig nogle flere arbejdspladser her på stedet”, siger Vagn Erik Larsen. 

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere