26.10.2018  |  EL  |  Branchen

Ambassadørkorps skal få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse

16 kvinder fra installationsbranchen deltager 27. oktober i en workshop med ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V). Anledningen er det nye ”Boss Ladies”-projekt, som skal få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse.

31 kvinder fra installations- og byggebranchen skal fungere som ambassadører i forsøget på at trække flere piger til erhvervsuddannelserne. De nyudnævnte ambassadører mødes lørdag den 27. oktober med blandt andre ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) i forbindelse med en workshop, der markerer starten på det treårige projekt, som går under navnet ”Boss Ladies”.

16 ud af de i alt 31 ambassadører er fra installationsbranchen og arbejder som lærlinge, eller svende. De får på workshoppen mulighed for at møde hinanden for første gang. I løbet af det næste år skal kvinderne ud på skoler på Sjælland for at fortælle piger i udskolingen om de mange karrieremuligheder, der findes inden for eksempelvis installationsbranchen. En af ambassadørerne er Clara Jensen fra virksomheden El:Con.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Jeg har valgt at blive ambassadør, fordi jeg gerne vil være med til at vise andre piger, at der findes mange forskellige spændende muligheder inden for installationsbranchen. Jeg tror, at andre vil blive inspirereret, når de ser, at der allerede er andre piger i branchen,” siger Clara Jensen.

Et vigtigt indsatsområde
Også Tekniqs underdirektør Tina Voldby deltager i workshoppen. Hun glæder sig over, at ligestillingsministeren lægger vejen forbi arrangementet for at støtte op om projektet og det nye ambassadørkorps.

”Det er et vigtigt indsatsområde for vores branche at få flere piger og kvinder ind i branchen. Vi ved, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i den allernærmeste fremtid. Derfor har vi hverken som samfund eller branche råd til at afskrive halvdelen af Danmarks befolkning som potentiel arbejdskraft”, siger Tina Voldby og fortsætter:

”Jeg tror på, at vi har virkelig gode muligheder for at gøre os mere attraktive blandt pigerne, for vi har nogle fantastiske tekniske uddannelser, hvor man både skal bruge sine hænder og sit gode hoved”.    

- JKK

Denne artikel er en del af temaet Tema: Uddannelse 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere