06.03.2018  |  EL  |  Branchen

Analyse: Blot 23 blikkenslagere er ledige

Inden for flere faggrupper er der kun meget få ledige tilbage på landsplan. Det fremgår af en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Den megen råben vagt i gevær i den seneste tid om mangel på faglært arbejdskraft bliver nu underbygget af tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det er Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der står bag analysen, der viser, at der kun er 23 blikkenslagere og 282 elektrikere, som er ledige på landsplan.    

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skal ses i lyset af, at der stadig er 111.200 registrerede ledige i Danmark.  

”Det er meget alvorligt og kræver fuld opmærksomhed, hvis ikke det opsving, som vi oplever lige nu, skal risikere at stoppe brat”, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Finans.

Hos 3F stemmer tallene ifølge formand Per Christensen dog ikke med fagforbundets egen opgørelse af antallet af ledige.

Ifølge overvismand Michael Svarer skal sandheden som så ofte findes et sted midt imellem.

”Begge parter (fagbevægelsen og arbejdsgiverne, red.) har sådan set ret. Man kan se på jobkategorierne, at der er få ledige mange steder, men omvendt er der stadig ledige at tage af, og beskæftigelsen bliver ved at vokse”, siger han til Finans.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere