23.04.2019  |  VVS  |  Energi

A.P. Møller får grønt lys til geotermi i Aarhus og Aalborg

Med to nye tilladelser til efterforskning og indvinding af geotermisk energi kan A.P. Møller nu starte undersøgelser af undergrunden i Aalborg og Aarhus. Det grønne potentiale ved at bruge geotermi i fjernvarmen kan være stort, mener klimaministeren.

Med to nye tilladelser fra Energistyrelsen i hånden kan A.P. Møller Holding Invest IV nu gå videre med at undersøge potentialet for geotermi i to udvalgte områder i Aalborg og Aarhus. Der skal blandt andet bores efterforskningsbrønde for at afdække mulighederne i at kommercialisere geotermi til brug i fjernvarmeforsyningen i Danmarks anden- og tredjestørste by.

”Verden står med en enorm klimaudfordring. Derfor er det meget positivt, at der er interesse i at udnytte den grønne, geotermiske energi, som bogstaveligt talt ligger under fødderne på os. Med den seneste energiaftale, som havde bred opbakning fra alle partier i Folketinget, har regeringen sikret mulighederne for at udnytte geotermien i fremtidens fjernvarmeforsyning”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Om geotermi-tilladelserne

  • Der ansøges om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning ved to årlige ansøgningsfrister, henholdsvis første februar og første september.
  • Energistyrelsen modtog første februar 2018 fire ansøgninger for overlappende arealer ved Aalborg og Aarhus.
  • Geotermi-tilladelserne bliver givet på baggrund af ansøgerens finansielle og tekniske kompetencer samt kvalitet og omfang af ansøgerens arbejdsprogram.
  • Tilladelser er undergivet de til enhver tid i Danmark gældende retsregler.

Kilde: Energistyrelsen

Stort potentiale og store eksportmuligheder
Ministeren ser også store muligheder i at udnytte geotermi i stor skala, og ikke mindst som en ny dansk eksportmulighed.

”Der er et stort potentiale både i forhold til den danske varmeforsyning og i fremtidige eksportmuligheder af dansk viden og teknologi på området”, siger Lars Chr. Lilleholt.

De to områder omkring henholdsvis Aalborg og Aarhus er udpeget, fordi undergrunden her vurderes at være egnet til geotermi. Det skal de nærmere undersøgelser nu afdække.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere