05.12.2019  |  EL  |  Branchen

Arbejdsgivere og fagforbund i fælles front for klimaet

Tekniq Arbejdsgiverne, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund præsenterer nu en lang række fælles anbefalinger med teknikken i centrum til, hvordan danskerne nedbringer deres CO2-udledning.

”Genvejen – Med teknikken skal CO2 fordrives”. Det er overskriften, når brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne sammen med fagforbundene Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund lancerer deres fælles anbefalinger til konkrete initiativer, som Folketingets partier bør tage med i en kommende klimahandlingsplan.

”Det er de tekniske løsninger, som mest effektivt kan være med til at bringe os i mål på vejen mod et grønt Danmark. Vi skal væk fra at betragte eksempelvis isolering af boliger som den primære løsning og i stedet rette blikket mod de teknologiske installationer”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Der er bred enighed om de danske CO2-mål. Men nu kommer den svære del, når der skal konkrete initiativer på banen. Dem leverer installationsbranchen med de anbefalinger, vi præsenterer i dag”.

I gang med det vons
Også hos Dansk El-Forbund mener man, der er brug for øjeblikkelig handling:

”Hvis vi skal i mål med 70 procents-målsætningen, skal vi have elektrificeret Danmark. Brugen af intelligente installationer kan samtidig øge energieffektiviteten markant, og endelig er det helt oplagt at få sat gang i udbygningen af ladestandere til elbiler”, siger forbundsformand i Dansk El-Forbund, Jørgen Juul Rasmussen.

Hos Blik- og Rørarbejderforbundet ser man også store muligheder for at benytte tekniske løsninger i den grønne omstilling.

”Opvarmning af bygninger er en af de store forbrugere, når vi taler om brug af energi og udledning af CO2. Her er der behov for en stor indsats, og løsningerne findes heldigvis. I branchen er vi klar til at sætte grøn opvarmning op i form af varmepumper i de mange danske hjem og bygninger, hvor der stadig fyres med ”sort” energi. Her efterlyser vi, at politikerne er medspillere og skaber de rette rammevilkår for denne proces”, siger forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere