Arbejdslivet er blevet lidt bedre
Danskerne har det bedre i deres arbejdsliv sammenlignet med samme periode sidste år. En ny undersøgelse viser dog, at hver tredje dansker stadig oplever dårlig mental sundhed på arbejdspladsen. Den 10. oktober har Velliv Foreningen arrangeret Danmarks Mentale Sundhedsdag.
Mange danskere tilbringer de fleste af deres vågne timer på deres arbejdsplads. Det giver grobund for både op- og nedture. Men nu er der forsigtig optimisme. En ny undersøgelse, foretaget af Voxmeter på vegne af Velliv Foreningen, viser, at over halvdelen af den danske befolkning ikke har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år.
Læs også: Brødrene Dahl i den internationale elite som arbejdsplads
Selvom der er sket en positiv udvikling, er dårligt psykisk velvære stadig et stort problem i det danske erhvervsliv. Undersøgelsen viser nemlig, at mere end hver tredje dansker inden for det seneste år har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde.
”Det er positivt, at udviklingen går i den rigtige retning i forhold til sidste år, hvor vi stod på den anden side af en corona-nedlukning, men der er fortsat stort behov for at tale om mental sundhed på de danske arbejdspladser. Det taler sit tydelige sprog, at mere end hver tredje dansker stadig føler sig stresset eller har det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde. Derfor afholder vi igen i år Danmarks Mentale Sundhedsdag for at støtte danske virksomheder i deres ønske at sætte fokus på mental sundhed”, siger Lars Bo Pedersen, chef for mental sundhed og kommunikation, Velliv Foreningen.
En god arbejdskultur skal holdes ved lige
Danmarks Mentale Sundhedsdag, der foregår den 10. oktober, er et initiativ igangsat af Velliv Foreningen og arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet. I år er der uddelt midler til i alt 1040 virksomheder, der har et ønske om at sætte fokus på mental sundhed.
Hos Laufen Nordic, der er kendt for toiletter, håndvaske og baderumsmøbler, har de en god kultur, som virksomheden ønsker skal fortsætte. Men det er også en arbejdsplads, der rummer mange forskellige afdelinger, stillinger og personer. Derfor vil de gerne fremover sætte endnu mere fokus på medarbejdernes forskellige personligheder, og hvilken betydning det har for deres samarbejde.
”Danmarks Mentale Sundhedsdag taler godt ind i vores i forvejen store fokus på arbejdstrivsel. Jeg synes, det er relevant for os nu, hvor vi har det godt. Vi skal fortsætte det gode arbejde, så vi kontinuerligt holder hinanden oppe. Derfor er vi meget glade for, at vi har fået midlerne”, siger Mie Nielsson, Operations Director, Laufen Nordic.
Til Danmarks Mentale Sundhedsdag vil Laufen Nordic bruge midlerne fra Velliv Foreningen til en workshop, der skal styrke samarbejdsevnerne hos de interne teams.
- PiB