Australiere opfinder revolutionerende solceller
Et hold australske forskere har opfundet en ny type effektive solceller, som har en høj effektivitet og fylder meget lidt.
Et forskerhold fra University of New South Wales i den australske storby Sydney har gjort lidt af et solcellegennembrud. Forskerne har skabt en ny type solcelle, som har en rekordhøj effektivitet og fylder meget lidt. Det skriver National Geographic.
Den nye såkaldte fotovoltaiske solcelle har en effektivitet på 34,5 procent, hvilket er 10,5 procent højere end den tidligere rekord på 24 procent.
Læs også: Forskere: Solcellepolitikken må ikke være 'stop-and-go'
Med det høje effektivitetsniveau er australierne meget tæt på at nå det internationale mål på 35 procent for etablering af rentabel solcelleenergi. Et mål, som den tyske energi-tænketank Agora Energiewende har sat, og som meget gerne skulle været nået inden 2050.
Mindre solceller
De nyopfundne solceller er meget mindre end eksisterende solceller. Det betyder, at langt mere energi kan produceres på samme areal.
Den tidligere effektivitetsrekord blev skabt af solceller med et areal på 800 kvadratmeter, mens de australske solceller leverer de omtalte 34,5 procent på 28 kvadratmeter. Derfor kan der være knap 30 af de nye, fotovoltaiske solceller på samme areal som en enkelt af de eksisterende solceller.
Læs også: Solceller skal give strøm til studerende bornholmere
Her kan du læse mere om, hvordan fotovoltaiske solceller fungerer.
- KLZ