02.02.2023  |  EL  |  Virksomhedsdrift

AVK-koncernen kommer solidt gennem et udfordrende år

Med en omsætningsvækst på 18 procent fortsætter koncernen den globale vækst inden for alle forretningsområder. Med koncernens hidtil bedste årsresultat kan AVK-koncernen efter regnskabsåret 2021-2022 se tilbage på en 50 procent vækst over de seneste fire år og en fortsat fremgang i resultatet.

Omsætningen steg med godt 18 procent til 7,6 milliarder kroner, driftsresultatet steg med 8 procent til 736 millioner kroner, og resultatet efter skat steg med 9,6 procent til 511 millioner kroner. Dermed er AVK-koncernen kommet solidt og styrket gennem de mange forskellige kriser og udfordringer, som verden har måttet håndtere gennem de seneste to år.

”Det er positivt, at væksten sker på tværs af vores tre forretningsområder AVK Water, AVK Industrial og AVK Advanced Manufacturing. Tilsvarende er det værd at bemærke, at vi kan konstatere vækst på stort set alle vores markeder. De modne markeder i Europa og USA har været præget af høj aktivitet, mens mange emerging markets har igangsat projekter efter Covid-19 pandemien,” siger CEO og ejer Niels Aage Kjær i en kommentar til regnskabet.
Han peger på en række faktorer bag koncernens gunstige udvikling.

”Gennem mere end 50 år har høj kvalitet været et ufravigeligt krav til vores produkter, og på mange markeder ser vi stadig tydelige tendenser til, at kvalitet bliver en afgørende konkurrenceparameter. Regnskabsresultatet præges også positivt af, at der på tværs af markederne er voksende politisk bevågenhed om betydningen af tidssvarende drikkevandsforsyning og spildevandshåndtering,” siger Niels Aage Kjær.

Læs også: Saint-Gobain Distribution Denmark leverer flot regnskab

”Samtidig kan vi konstatere, at vores globale organisation har været gearet til at håndtere Covid-19, flaske halse i forsyningskæden og international transport, store stigninger i råvare- og fragtpriser og senest stigende energipriser. Når det er lykkedes, skyldes det i høj grad en meget decentral organisation med hurtige beslutningsprocesser og stor handlekraft.”

”På trods af den global forsyningskrise har vores dynamiske og effektive supply chain generelt sikret, at vi har været leveringsdygtige overfor vores kunder, og på flere markeder har det givet os en kontant konkurrencefordel, som er vekslet til omsætning og større markedsandele. Dog har de betydelige prisstigninger i året påvirket indtjeningsmarginalen i koncernen negativt,” tilføjer Niels Aage Kjær.

Koncernens hidtil største investeringsprogram AVK har i regnskabsåret gennemført koncernens hidtil største investeringsprogram for at fastholde og fremtidssikre markedspositionen. I alt er investeret 350 millioner kroner i en vifte af forskelligartede indsatser, der spænder bredt fra udvidelse af produktionskapacitet og automatisering af produktionslinjer til digitalisering og fortsat udvikling af koncernens allerede brede produktpakke.

Investeringsprogrammet har også omfattet de første faser af etablering af solceller på taget på alle koncernens produktionsfaciliteter. Dette initiativ er ét af mange, der udspringer af koncernens mål om at formindske AVKs miljø- og klimapåvirkninger.

”Vi arbejder løbende på at nedbringe energiforbruget samt udvide brugen af vedvarende energikilder. Derudover har vi fokus på genanvendelse af materialer såsom plast og jern. For eksempel genanvender vi nu mere end 27.000 tons plast, som indgår i produktion af nye kvalitetsprodukter herunder paller, gadedæksler og affaldsbeholdere”, oplyser Pernille Kjær, Corporate Communication & Learning Director for AVK-koncernen.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere