06.05.2022  |  EL  |  El-materiel

Bæredygtighed, belysning og bare-god-stemning

Messen El & Teknik i Odense den 3.-5. maj bar præg af gensynsglæde, kvalificeret faglig dialog, bæredygtighed i alle dimensioner og masser af tekniske nyheder.

En besøgende branchemand beskriver oplevelsen på El & Teknik 2022 som at se ’køer blive sluppet ud på græs om foråret’.

Pandemien har skabt en fire års messetørke, hvor branchen har været begrænset til at se på Youtube-videoer og deltage i Teams-møder. Det opstiller begrænsninger i den faglige udveksling mellem fagfolk - alt det der sker ’mellem linjerne’, når mennesker møder hinanden ansigt til ansigt.

Messen bar præg af gensynsglæde, masser af netværk og et opsparet behov for at trykke hænder, uddele krammere og udveksle faglig sparring samt branchesladder, lyder det fra flere kilder blandt besøgende og udstillere.

140 udstillere præsenterede på livet løs i løbet af de tre udstillerdage samtidig med, at konferencen ’Fagligt Forum’ havde fulde huse til alle arrangementer.

Kvalificeret faglig dialog
”Dette er den syvende større messe, jeg har fornøjelsen at arbejde med, og jeg må sige, at denne messe har været den mest succesfulde. Det er en faglig teknikmesse, og kriteriet er netop, at messen faciliterer kvalificerede faglige dialoger mellem fagfolk. Og det er præcis også den tilbagemelding, vi som arrangører har fået fra udstillerne”, fortæller Per Rømer Kofod, der er administrerende direktør for Veltek og supplerer:

”Det er tydeligt, at messen i år var præget af de rette besøgende i de rette mængder. Udstillerne melder, at de besøgende var kvalificerede og indgik i masser af faglige dialoger. Jeg tror ikke, der var mange udstillere, som fik frokost på den første udstillerdag, fordi der var så mange besøgende. Samtidig kunne vi se, at oplæggene fra for eksempel Sikkerhedsstyrelsen trak fulde huse, og at deltagerne tog mange noter og stillede gode spørgsmål”.

Læs også: Varmepumper, solceller og elbilopladning

Gensynglæde
Thomas Scharbau fra KNX Solutions var en del af KNX National Group Denmarks stand den første udstillerdag og deltog som almindelig besøgende den anden udstillerdag. Han fortæller:

”Messen var først og fremmest præget af stor gensynsglæde. Jeg mødte nok 50 kontakter, som jeg fik hilst på og snakket med. De fleste har jeg ikke mødt i flere år på grund af pandemien. Det var rigtig godt og noget, der giver stor værdi. Derudover bemærkede jeg stort fokus på bæredygtighed både i produkter, metoder og hjælpeværktøjer til installatører. Der var mange ladestandere, batteriløsninger, belysningsløsninger, smarthome-løsninger og så var grossisterne meget synlige på messen” og tilføjede:

”På KNX National Group Denmarks stand havde vi fokus på verdensmålene, og jeg oplever, at særligt den yngre generation af installatører er meget optagede af at rådgive deres kunder om bæredygtige løsninger – og at de gerne gør det i samarbejde med andre specialister”.

Per Rømer Kofod bemærkede også, at de store grossister var meget synlige på messen med usædvanlig flotte stande, der skabte meget stemning. Han fortæller: ”Der var mange flotte stande i år. Signify deltog for eksempel med 3D print af lamper, hvor de besøgende selv kunne få indflydelse på lampedesignet, som for øvrigt blev printet af genbrugsplast. Det vakte stor begejstring”.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere