16.05.2019  |  VVS  |  Sanitet

Case: Berøringsfrie armaturer sikrer hygiejnen i Hillerød Forsyning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hillerød Forsyning har styr på renligheden i den nye administrationsbygning, hvor spildevands- og drikkevands-medarbejdere er samlet under samme tag. Et af midlerne er de berøringsfrie Oras-armaturer i de skarpt adskilte afdelinger.

 Vi er hele tiden udsatte for smitte fx i offentlige transportmidler, i daginstitutioner, på plejehjem, i skoler og på arbejdspladser - hvor vi forsøger at holde os raske og reducere sygefraværet. Men et enkelt nys i en hånd kan betyde, at flere andre bliver smittet. Fordi nyset i hånden indeholder smitte, der overføres, når man tager fat i et dørhåndtag eller et armatur, så smitten hurtigt er givet videre til en eller flere andre.

 Hillerød Forsynings nye administrationsbygning rummer omkring 100 ansatte og ligger i Hillerøds sydlige udkant, hvor man har samlet vandforsyningen og spildevandsafdelingen samt renovationen med en stor genbrugsplads. Tidligere lå afdelingerne adskilt.

Vand- og spildevandsafdelinger er adskilt

- Vand og spildevand er to verdener, der ikke må blandes, fortæller projektleder Henrik Prühs, Hillerød Forsyning. Spildevand er noget af det mest smittefarlige med rotter og andet i det åbne land, mens drikkevandet betragtes som en fødevare.

 - Udfordringen var, at vi skulle have spildevandsfolk og drikkevandsfolk under samme tag, da vi skulle planlægge den nye bygning til administrationen og driftsmedarbejderne. Derfor er de to afdelinger lagt i hver sin ende af den nye bygning med de administrative funktioner i midten. Så driftsfolkene i de to afdelinger først kan mødes, når de har været igennem deres respektive badeafdelinger, forklarer projektlederen.

 - Efter udbuddet valgte vi 16 berøringsfrie Oras bruserarmaturer og 14 berøringsfrie Oras håndvaskarmaturer til blandt andet baderummene. Målet var at reducere smittemulighederne, så medarbejderne kunne holde sig raske. Og det har virket, slutter projektleder Henrik Prühs.

Oras er markedsledende med de berøringsfrie og elektroniske armaturer

Det er mere end 30 år siden, finske Oras sendte de første berøringsfrie armaturer på markedet. Derfor er Oras i dag markedsledende på berøringsfrie og elektroniske armaturer med 5 serier i programmet:

 Oras har valgt at lave serierne i et tidløst design og til forskellige anvendelsesområder – brusebade, håndvaske og køkkener – både til private hjem og til offentlige steder.

 - De berøringsfrie armaturer har den store fordel, at de sparer både vand og energi, fordi de automatisk lukker for vandet, når det ikke bruges. Og selv om brugeren ikke skal røre armaturerne, er de nemme at rengøre, så hygiejnen er i top, fortæller Country Manager Kasper Sixtus Thomsen, Oras Armatur A/S.

Mere fra Oras Armatur A/S

Oras Armatur A/S

www.oras.com

Oras udvikler, producerer og markedsfører armatursystemer og det dertil hørende tilbehør. Ved at anvende multiteknologi i alle vore produktionsprocesser er vi stand til at producere den ideelle kombination af messing, plast og elektronik.Når vi udvikler og producerer brugervenlige produkter, sker det på baggrund af årtiers erfaring med at designe armaturer og bruge mange forskellige materiale…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere