26.09.2012

Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen vil falde i 2012

Ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen ventes at falde 3.500 personer i 2012 og 3.000 mand yderligere i 2013. Det skyldes især et sandsynligt fald i det private byggeri.

Mens regeringens kickstart kommer til at sparke gang i det offentlige byggeri flere steder, vil det ikke kunne opveje det fald, det kommer til at ske i den private bygge- og anlægsbranche.

Det konkluderer en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri, hvori det bliver fremhævet, at det samlede fald i beskæftigelsen i den samlede danske byggebranche vil være på 3500 personer i 2012, og yderligere 3000 i 2013.  

Læs også: Færre ledige i el- og vvs-branchen

Tallene har ændret sig efter sommer
Det aflyser dermed forventningen om vækst og øget beskæftigelse, som ellers var på tale inden for branchen henover sommeren.

For bare tre måneder siden kom det nemlig frem, at hver anden virksomhed i byggeriet forventede en øget omsætning og flere medarbejdere i 2013. Det kunne ses ud fra en undersøgelse, som firmaet BullsEye Communications gennemførte i juni blandt 144 ledere i byggeriet. Her viste resultaterne blandt andet, at seks ud af ti ledere i byggeriet forudså op til 15 procent flere medarbejdere. Men nu viser undersøgelsen fra Dansk Byggeri altså modsat, at den samlede beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen ventes at falde 3.500 personer i 2012 og 3.000 mand yderligere i 2013.

Lindpro mærker det ikke
Hos Lindpro A/S, som lige nu leverer ordrer på el-infrastruktur til bæredygtige bygninger, mærker man imidlertidig ikke i samme grad udsigterne til et fald på beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen.

Michael Højgaard, administrerende direktør hos Lindpro A/S, siger i den forbindelse, at et fald i både omsætningen og medarbejderstaben kan undgås ved at fokusere på renoverings- og energibesparende projekter.

“Vi oplever lige nu en stigende interesse fra eksisterende og nye kunder, som især efterspørger energibesparende el-teknologier i kommende renoverings- og byggeprojekter. Både Lindpros kunder samt lovgivningen stiller krav om at skære i driftsomkostningerne og få energiforbruget ned. Det er innovative el¬installationer en væsentlig forudsætning for,” siger Michael Højgaard.

- OWG 

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere