BIN-X Water Treatment

www.bin-x.com

Branche/Sektor:

Sanitet, Vandbehandling

Om

BIN-X er specialister i vandbehandling og vandfiltrering

BIN-X blev etableret i 2001 af George Binau, som har arbejdet med og udviklet vandrensningsløsninger siden 1980’erne, og har udviklet BIN-X Systemet til bakteriologisk rensning af drikkevand og varmt brugsvand. Systemet tilbageholder alle bakterier, herunder legionella bakterier. Også alle andre partikler i va…

Læs mere  

Om

BIN-X er specialister i vandbehandling og vandfiltrering

BIN-X blev etableret i 2001 af George Binau, som har arbejdet med og udviklet vandrensningsløsninger siden 1980’erne, og har udviklet BIN-X Systemet til bakteriologisk rensning af drikkevand og varmt brugsvand. Systemet tilbageholder alle bakterier, herunder legionella bakterier. Også alle andre partikler i vandet såsom uopløst kalk tilbageholdes i systemet, der derved forbedrer vandkvaliteten væsentlig. Det er et rent mekanisk filtreringssystem, baseret på en specielt udviklet kapillar-membran til ultrafiltrering med en porestørrelse på 0,01 - 0,03 µm. Systemet er installeret i mange hospitaler, idrætsanlæg, skibe, ejendomme, skoler, hoteller, plejehjem og i industrianlæg hvor kravene til bakteriefrit vand er høje. BIN-X Systemet kan endvidere leveres i mindre modeller, der er egnet til private vandinstallationer i lejligheder og parcelhuse, hvor man derved også opnår en bakteriefri vandkvalitet og sikring imod forekomst af legionella. BIN-X systemet fungerer uden brug af kemikalier og ændrer ikke vandets kemiske sammensætning. Det er derfor den ideelle løsning til behandling af koldt drikkevand og varmt brugsvand, og BIN-X systemet er - som det eneste af sin art i Danmark - GDV-godkendt til filtrering af drikkevand.

Kvalitet

Drikkevand leveres normalt i en høj kvalitet fra vandværket og er underlagt strenge kvalitetskrav med grænseværdier for bakterier.

Men i større brugsvandsinstallationer udsættes det kolde drikkevand og varme brugsvand i store rørsystemer for uheldige påvirkninger, hvor bakterier og Legionella bakterier får optimale vækstbetingelser, som medfører forringelse af vandkvaliteten. Det lille antal bakterier, der uundgåeligt er i råvandet, fordobles igen og igen, og i løbet af få timer kan antallet nå op på kritiske værdier – både i koldt drikkevand og varmt brugsvand.  

Stigende opmærksomhed på sygdomsårsager har afsløret, at forringet vandkvalitet kan give alvorlige sundhedsproblemer – specielt er der fokus på Legionella bakterien, der fremkalder en særlig ondartet – og ofte livstruende – lungeinfektion. Varmt brugsvand/brusevand er oftest smittekilden i form af aerosoler, der indåndes under badning. Med installation af BIN-X systemet opnår man både en stor sikkerhed for vandkvaliteten og en driftsøkonomisk attraktiv løsning.

Enwa

BIN-X har endvidere et tæt samarbejde med den norske virksomhed Enwa. BIN-X markedsfører og servicerer EnwaMatic anlæg i Danmark til vandfiltrering og korrosionsbeskyttelse i lukkede køle- og varmeanlæg. EnwaMatic fungerer som et delstrømsfilter der renser og behandler det cirkulerende vand uden brug af miljøbelastende stoffer og opmærksomhedskrævende driftsprocedurer. Endvidere sikrer det rene vand en optimal energiomsætning og giver væsentlig lavere driftsomkostninger på grund af mindre slitage på installationskomponenter.

Service

BIN-X tilbyder faste serviceaftaler til alle kunder. Alle anlæg bør som hovedregel tilses én gang årligt, men vi tilpasser gerne serviceintervaller og omfang til den enkelte kundes behov.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere