Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

Made In Green er det nye sort i Blåkläder Workwear. Virksomheden går således efter, at hele kollektionen kommer til at bære det eftertragtede prædikat, der vidner om en ansvarlig produktion på alle leder og kanter.

Blåkläder er i fuld gang med at validere store dele af sin kollektion af arbejdstøj baseret på Oeko-Tex Made In Green.. Foto: Blåkläder Workwear

Fjorten modeller i Blåkläders sortiment af arbejdstøj bærer allerede det uafhængige og internationale Oeko-Tex Made In Green-label. Og inden for kort tid vil halvdelen af selskabets arbejdstøj ligeledes leve op til det udvidede producentansvar med hensyn til klima, arbejdsforhold og brug af skadelige stoffer. Målet er ifølge Blåkläders CEO en fuld Made In Green-certificering af hele sortimentet. 

Støvring, d. 20. juni 2024 – Blåkläder er i fuld gang med at validere store dele af sin kollektion af arbejdstøj baseret på Oeko-Tex Made In Green. I første omgang er det de 14 mest solgte modeller, der kan bryste sig af det eftertragtede label.

Tøjproducenter, der ikke har fuldstændig styr på produktionen, har ofte svært ved pludselig at forbedre arbejdsforholdene for medarbejderne og reducere deres CO2-aftryk. Det har Blåkläder arbejdet med i mange år, og derfor opfordrer vi indkøbere af arbejdstøj til at tage hele værdikæden og produktionsforholdene med i overvejelserne, når de skal vælge leverandør af arbejdstøj, siger Anders Carlsson, CEO i Blåkläder.

Anders Carlsson, CEO i Blåkläder

Ikke tilfredse, før hele kollektionen er i mål

Made In Green-prædikatet sikrer, at et produkt er fremstillet i en værdikæde, der er certificeret under Oeko-Tex STeP-standarden, hvilket omfatter hele produktionsflowet med hensyn til miljø og social ansvarlighed. Certificeringen sikrer, at produktionen tager hensyn til miljøet, munder ud i produkter af en høj kvalitet og har ordentlige arbejdsforhold for medarbejderne. Derudover skal produktet med et Made In Green-certifikatet også være fuldt sporbare og testet for skadelige stoffer. 

En uafhængig tredjepartsrevidering som Made In Green gør, at vi kan dokumentere vores bæredygtighedsarbejde over for vores kunder. Jeg er overbevist om, at mange af vores produkter allerede lever op til kravene og derfor snart kan smykke sig med certifikatet, men vi er ikke tilfredse, før hele vores kollektion lever op til Made In Green, siger Anders Carlsson.

Anders Carlsson, CEO i Blåkläder

Lang levetid essentielt

To af Blåkläders modeller, der allerede imødekommer kravene uden nogen form for produktionsændring, er de storsælgende arbejdsbukser 1459/7159 til mænd og kvinder. Disse modeller er siden 2015 solgt i omkring 1,5 millioner eksemplarer, og mange kunder vælger dem, blandt andet på grund af livstidsgarantien på sømmene. Omkring 80 procent af tøjindustriens belastning af miljøet sker ifølge European Environment Agency i produktionsfasen, og derfor er en meget vigtig del af hele bæredygtighedsarbejdet netop at fremstille produkter, der holder så længe som muligt. 

Et af de første store milepæle er, at halvdelen af Blåkläders produkter skal bære det eftertragtede Made In Green-label inden udgangen af 2024 – og at hele kollektionen når i mål efterfølgende. 

Jo færre stykker tøj produceret, jo bedre er det for miljøet og klimaet. Derfor er noget af det vigtigste, at det tøj, der rent faktisk bliver produceret, har så lang en levetid som muligt. Så behøver man ikke købe nær så meget nyt tøj, tilføjer Anders Carlsson.

Anders Carlsson, CEO i Blåkläder

LEED og Made In Green hånd i hånd

Næsten alt Blåkläders arbejdstøj produceres på virksomhedens egne fabrikker. Flere af bygningerne er certificeret efter LEED-standarden (Leadership in Energy and Environmental Design), der omfatter energiforbrug, vandforbrug, arbejdsforhold og udledning af CO2 i forbindelse med opførelse og drift af bygningen. 

Blåkläder sigter mod fuld Made In Green-certificering.. Foto: Blåkläder Workwear

For yderligere information, kontakt venligst:

René Christiansen, Country Manager, Blåkläder Workwear Danmark, tlf. 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com   

Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Om Oeko-Tex

Oeko-Tex er fællesbetegnelsen for en række standarder inden for tekstil- og læderindustrien. Certificeringerne under Oeko-Tex er designet med henblik på at hjælpe forbrugerne med at vælge produkter, som er produceret bæredygtigt og gennemsigtigt gennem hele værdikæden. 

Oeko-Tex STeP-certificeringen sikrer en høj standard med hensyn til sociale og miljømæssige aspekter af værdikæden i en produktion og er et vidnesbyrd om en ansvarlig medarbejder- og miljøpolitik. 

Det supplerende Oeko-Tex Made In Green-label er dokumentation for, at et stykke tøj lever op til eksempelvis Oeko Standard 100 og derudover har opnået en godkendelse af materialeleverandører og de forskellige trin i produktionen. 

Et produkt, der bærer Made In Green-certificeringen, er produceret med tanke på miljøet og en socialt bæredygtig arbejdsplads. Derudover skal Made In Green-certificerede produkter være fuldt sporbare og testet for skadelige stoffer. 

Læs mere på: Oeko-Tex Made In Green og Oeko-Tex STeP

Om Blåkläder

Blåkläder blev grundlagt i den svenske by Svenljunga i 1959, og virksomheden udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedsfodtøj til alle professionelle faggrupper inden for håndværksfagene, industrien, transportsektoren, produktion og service. Blåkläder står for kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som virksomheden konstant arbejder med at forbedre. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og hovedkontoret ligger fortsat i Svenljunga i Sverige. Blåkläder har sine egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar, mere end 6.000 ansatte og en årlig omsætning på 2,4 mia. svenske kroner. Det gør Blåkläder til en af verdens førende producenter af kvalitetsarbejdstøj og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Arbejdstøj og personlig beskyttelse

Det handler om komfort, sikkerhed og praktisk anvendelighed, når virksomheder skal vælge arbejdstøj til sine medarbejdere. I Danmark stiller Arbejdsmiljøloven og Arbejdstilsynet specifikke regler op for den beklædning og det sikkerhedsudstyr, som medarbejderne skal være udstyret med. Samtidig fungerer arbejdstøjet ofte også som branding af virksomheden.  

I dette tema om Arbejdstøj og personlig beskyttelse kan du blive klogere på de mange løsninger, der tilbydes i markedet fra leverandører og producenter.

Mere fra...

20.11.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

05.11.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear når (næsten) 100 procent Better Cotton

23.07.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Korte forsyningskæder er en af nøglerne til øget ansvarlighed

16.04.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Du må godt være besværlig

23.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear søger kvindelige danske testpiloter

20.11.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Boss Ladies og Blåkläder fortsætter parløb