18.03.2014

Blik & Rør: Stem nej til mæglingsforslag

VVS'ernes fagforening anbefaler nej til forligsmandens mæglingsforslag.

Stem nej. Sådan vil anbefalingen til cirka 8.000 blikkenslagere og VVS'ere med al sandsynlighed lyde, når der skal stemmes om et mæglingsforslag, som forligsmand Asbjørn Jensen har strikket sammen efter at overenskomstforhandlingerne på vvs-området er brudt sammen. Det skriver avisen.dk.

Læs også: VVS'ere tilbage på arbejde

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Blik- og Rørarbejderforbundet vil ikke bakke op om mæglingsforslaget, der ellers er blevet godkendt af Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og hovedorganisationen for fagforeninger (LO).

”Der ligger en klar indstilling fra Daglige Ledelse til hovedbestyrelsen om at anbefale et nej," siger Max Meyer, der er forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet til avisen.dk

Læs også: Overenskomstforhandlinger på vvs-området brudt sammen

Akkordområdet er knasten
Mæglingsskitsen fra forligsmanden blev offentliggjort mandag og indeholder i store træk de samme lønstigninger og forbedringer som overenskomsten på industriens område. Dog er der ingen stigninger til prislisten til akkordområdet – og det punkt vil vvs’erne efter alt at dømme ikke acceptere.

"Det udhuler vores priser. Man belønner en arbejdsorganisation, som rammer et lille forbund direkte på økonomien", siger Max Meyer til avisen.dk.

Mæglingsforslaget skal til urafstemning blandt alle LO-forbundenes medlemmer. Resultatet af den afstemning skal foreligge fredag den 11. april kl. 12.30.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere