Blik- og Rørarbejderforbundet

Branchen

VVS’ernes løn stiger, men der er store regionale forskelle

Selv om VVS’ernes gennemsnitsløn steg med 1,9 procent i 2020, er der stor regionale forskelle i lønudviklingen. Det viser tallene fra Blik- og Rørarbejderforbundets årlige lønstatistik.

Branchen

Sammenbrud i forhandlinger om ny VVS-overenskomst

Forhandlingerne mellem Tekniq, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal er brudt sammen og overgår nu til forligsinstitutionen.

Branchen

Overholder du reglerne om it i servicevognen?

Flere og flere installationsvirksomheder anvender it i servicevognen. Men brugen kan medføre arbejdsskader, hvis man ikke er opmærksom på en række forholdsregler.

Blik & Rør: Stem nej til mæglingsforslag

VVS'ernes fagforening anbefaler nej til forligsmandens mæglingsforslag.

VVS-virksomheder tager for få lærlinge

Der bliver indgået langt færre lærlingeaftaler i vvs-branchen end tidligere år.

Stor ledighed blandt unge installatører

Hver femte unge håndværker er ramt af ledighed. Det viser nye tal fra fagforbundene.

Samlet installationsbranche kræver jobskabelse

Installationsbranchen er hårdt ramt af finanskrisen, manglende investeringslyst og benhård konkurrence. Derfor appellerer en række brancheorganisationer nu til, at regeringen genindfører håndværkerfradraget i en grøn udgave.

Vvs-forbund: Mestrene sjofler efteruddannelse

Blik og Rørarbejderforbundet konkluderer på baggrund af egne tal, at vvs-svendenes efteruddannelse er halveret på bare ét år. Tekniq er lodret uenig og påpeger, at efteruddannelsen blot er flyttet fra erhvervsskolernes AMU-kurser til private udbydere.

Branchen

Overenskomstforhandlingerne indledt på VVS-området

Både arbejdsgivere og -tagere ser frem til konstruktiv dialog om de næste års spilleregler for branchen og tror på mulighederne for at nå i mål med en aftale til fordel for begge parter.

Branchen

Voldgiftskendelse: Rørprislisten er forældet

Brancheorganisationen Tekniq har været i rørprisstrid med Blik & Rør. Voldgiftsretten gav førstnævnte medhold.

Branchen

Tre fagforbund flytter i bofællesskab

Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Malerforbundet i Danmark flytter fra foråret 2015 sammen i et bofællesskab i København.

VVS’ere tilbage på arbejde

Den strejke, som bredte sig blandt landets vvs’ere i sidste uge, skulle ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet være helt afblæst i dag.

Vvs’ere sviner DR-program på Facebook

DR 1-programmet Kontant, som tirsdag aften satte kritisk lys på materiale-avancerne i vvs-branchen, har fremprovokeret en række vrede reaktioner fra vvs’ere på Blik- og Rørarbejderforbundets Facebook-side.

Antallet af uddannelsesaftaler rasler ned

I årets tre første måneder er der blevet indgået 39 procent færre uddannelsesaftaler i vvs-branchen end sidste år. Det viser nye tal fra Blik- og Rørarbejderforbundet.

Undersøgelse: VVS-virksomheder gambler med svendenes sikkerhed

VVS-firmaer sparer på sikkerheden og dropper vinterdæk på servicebilerne. Det viser en undersøgelse, som Blik- og Rørarbejderforbundet lavede, da landet var klædt i hvidt i december.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere