09.10.2014  |  EL  |  Branchen

Tre fagforbund flytter i bofællesskab

Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Malerforbundet i Danmark flytter fra foråret 2015 sammen i et bofællesskab i København.

Fakta

Ifølge den seneste opgørelse fra LO (Landsorganisationen i Danmark) havde de tre forbund i juli 2014 tilsammen flere end 48.000 medlemmer.

De fordelte sig på cirka 28.200 i Dansk El-Forbund, 10.800 i Malerforbundet og 9.100 i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den endelige godkendelse er nu på plads i Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Malerforbundet i Danmark. De tre forbund flytter fra foråret 2015 sammen i et bofællesskab i København. Efter, at ledelserne tidligere underskrev en foreløbig samarbejdsaftale, er de sidste formaliteter forud for bofællesskabet nu på plads.

Der er tale om et fornuftsfællesskab, som også omfatter Byggefagenes Arbejdsløshedskasse og El-fagets arbejdsløshedskasse, og hvor parterne hver især bevarer deres selvstændighed i alle faglige og politiske henseender.

Læs også: Ny elektrikeruddannelse på vej

”Vi har tre håndværkerforbund med stolte traditioner, og hver især har forbundene en stærk faglig identitet, som medlemmerne genkender sig selv i og ønsker bevaret. Samarbejdet i et bofællesskab tager udgangspunkt i det fælles ønske om at fortsætte som selvstændige forbund, der netop afspejler og tilgodeser medlemmernes identitet og særlige interesser”, siger de tre forbundsformænd Jørgen Juul Rasmussen, Max Meyer og Jørn Erik Nielsen i en fælles udtalelse.

Hensigten med at samle kontorerne på en fælles adresse er at opnå stordriftsfordele. På den måde frigøres midler til et styrket fagligt arbejde. Desuden håber forbundene at kunne udnytte den synergieffekt, der opstår, når forbundenes politisk valgte medarbejdere i højere grad hurtigt vil kunne udveksle viden og erfaringer.

-KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere