10.03.2017  |  VVS  |  Branchen

Sammenbrud i forhandlinger om ny VVS-overenskomst

Forhandlingerne mellem Tekniq, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal er brudt sammen og overgår nu til forligsinstitutionen.

Siden 18. januar har Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Tekniq forhandlet om en ny VVS-overenskomst. Men her til morgen klokken fem måtte parterne konstatere, at det ikke var muligt at nå til enighed.

Det betyder, at forhandlingerne fortsætter i forligsinstitutionen – formentligt i løbet af weekenden. Uenighederne går på VVS-branchens akkordsystem.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Det er ærgerligt, at vi ikke har kunnet nå til enighed. Vi vil dog stadig bestræbe os på at finde en løsning", siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Ved de forrige overenskomstforhandlinger i 2014 brød forhandlingerne også sammen og endte med et mæglingsforslag, der gav de samme reguleringer af lønsatser og genebetalinger som på de store gennembrudsforlig på industriens område.

VVS-overenskomsten omfatter omkring 1.000 virksomheder med tilsammen 11.000 medarbejdere.

- JKK 

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere