18.04.2016  |  VVS  |  Branchen

Voldgiftskendelse: Rørprislisten er forældet

Brancheorganisationen Tekniq har været i rørprisstrid med Blik & Rør. Voldgiftsretten gav førstnævnte medhold.

En tur i voldgiftsretten faldt ud til Tekniqs fordel og afsluttede dermed en ”rørprisstrid” mellem arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen og Blik og Rørarbejderforbundet, oplyser Tekniq. Ifølge dommen kan den teknologiske udvikling nemlig betyde, at rørprislisten ikke altid er tilstrækkelig dækkende for et særligt område eller et nyt produkt.

Sagen omkredsede konkret nyudviklede fittings på letvægtsrør, kaldet metal s-press fittings. Med den nye type fittings opnår installatøren ifølge producenten Uponor en tidsbesparelse på 30 procent.

Problematikken gik således på, om rørprislisten skulle tage højde for effektiviteten i fastsættelsen af prisen - på samme måde som arbejdet med lette rør for ti år siden blev prissat lavere.

Læs også: Tekniq vil sikre energitilskud til forbrugerne

Og kendelsen blev, at den teknologiske udvikling, forælder rørprislisten på området. Det åbner dermed for flere frie aftaler.

”Vi må gribe i egen barm og erkende, at branchen ikke altid har været god nok til at få en fair prisreduktion, når ny teknologi øger effektiviteten. Derfor er vi meget tilfredse med kendelsen”, siger Tekniqs underdirektør Thorkild Bang om afgørelsen.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere