16.01.2020  |  VVS  |  Branchen

Overenskomstforhandlingerne indledt på VVS-området

Både arbejdsgivere og -tagere ser frem til konstruktiv dialog om de næste års spilleregler for branchen og tror på mulighederne for at nå i mål med en aftale til fordel for begge parter.

Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne har indledt forhandlingerne om den kommende VVS-overenskomst.

De seneste tre gange er det ikke lykkedes at nå til enighed om en overenskomst på VVS-området. Alligevel var der optimisme, da forhandlingerne begyndte.

”Vi har især det seneste år haft en positiv dialog med arbejdstagersiden, hvilket ikke mindst blev understreget af, at vi tilbage i marts sidste år kunne indgå en aftale om et supplerende akkordsystem på VVS-området. Det giver mig en tro på, at vejen er åbnet mod en fælles overenskomstaftale for de kommende år”, lyder meldingen fra Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Også Blik- og Rørarbejderforbundet ser frem til de kommende overenskomstforhandlinger.

”Det går godt i installationsbranchen, så vi ser frem til nogle gode og konstruktive forhandlinger. Sammen med arbejdsgiverne har vi et fælles ansvar for at udvikle og forbedre overenskomstsystemet, så det giver fremgang for alle. Vores mål er et resultat, som tilfredsstiller vores medlemmers forventninger. Det både tror og håber vi, at det vil lykkes at nå i mål med”, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet.

VVS-overenskomsten omfatter omkring 1.100 virksomheder med tilsammen omkring 11.000 medarbejdere.               

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere