31.10.2017  |  VENTILATION  |  Energi

Bornholmske tage skal teste nye solceller

Solceller, der både kan lave energi, varme og køling, skal snart testes på bornholmske tage. Solenergitesten er et led i et forskningsprojekt, der blandt andre inddrager Danfoss, DTU og Bornholms Energi & Forsyning.

En ny type solcelletag med navnet ’iTM Energy Roof’ skal inden længe testes på bornholmske tage, skriver Bornholms Energi & Forsyning på dets hjemmeside.

Solcellerne kan gøre boliger selvforsynende med både strøm, varme og køling og altså gøre de mindre bæredygtige oliefyr og gasfyr overflødige.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derudover har solcellerne den force, at de er konstrueret i selve taget, hvilket betyder, at soltaget iTM Energy Roof kan erstatte det eksisterende tag. Soltaget består af en ensartet overflade, hvor solceller og solfangere er bygget under – overfladen kan kunden selv være med til at vælge.

Læs også: Nordsjællandsk kommune ser muligheder i solceller på taget

Solcelletesten er et led i et forskningsprojekt mellem Bornholms Energi & Forsyning, Danfoss, DTU, rådgivningsfirmaet COWI og ingeniørfirmaet Racell, der står bag solcellerne. Forsøget starter på huse i den lille by Arnager, hvor solcellerne dog til at starte med vil blive testet oven på eksisterende tage.

"Vi tester på få udvalgte husstande i den lille by Arnager, hvor der ikke er fjernvarme. På ganske almindelige private boliger, og så tester vi taget i lufthavnen for at få vinklet forsøget på forskellige niveauer", fortæller Klaus Vesløv fra Bornholms Energi & Forsyning til mediet Energy Supply. Han tilføjer:

"Vi tester også i lufthavnen, fordi det ikke er et sted, vi kommer til at lave fjernvarme. Vi kan ikke få økonomien til at hænge sammen i sådan et projekt". 

Læs også: Vindmøller og solceller skal konkurrere om at udvikle grøn energi

Racell har blandt andet valgt at samarbejde med det bornholmske forsyningsselskab grundet øens store fokus på den grønne omstilling:

”Bornholm er meget bevidst omkring, hvordan man bedst muligt laver energi til borgerne, virksomhederne og de offentlige bygninger”, siger Yakov Safir, direktør i Racell.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere