18.01.2016

Bosch introducerer ny jordvarmepumpe

Bosch Termoteknik lancerer nu en jordvarmepumpe, som kan tilpasse sig præcist til boligens behov. Den leverer således nøjagtig den mængde varme, der behøves, lover producenten.

Den nye jordvarmepumpe Compress 7000 LWM fra Bosch er udviklet med udgangspunkt i husejerens behov. Varmepumpen er således fuldmodulerende, hvilket betyder, at varmepumpen kan tilpasse sig og levere nøjagtig den mængde varme, som der er behov for i boligen.

Det giver ifølge Bosch øget komfort, fordi det aldrig bliver for koldt, og samtidig giver det store besparelser, fordi varmepumpen aldrig kører mere end nødvendigt.

Fremtidssikret via innovativ teknik
Compress 7000 LWM er opbygget af de nyeste og mest effektive produkter på markedet, som betyder, at varmepumpen er fremtidssikret og klar til optimal sammenkobling med andre vedvarende energikilder såsom solceller, solvarme og husstandsvindmøller, oplyser Bosch i en pressemeddelelse.

Ligeledes er Compress 7000 LWM klar til at køre med variabel elpris, også kaldet ’smart grid’. Derudover giver den mulighed for tilkobling til smart home-systemer og regulering af varmen samt det varme brugsvand via smartphone.

At varmepumpen er fuldmodulerende betyder, at den kan tilpasse varmeydelsen glidende fra 3 til 12 kW. Resultatet af dette er blandt andet, at den ønskede rumtemperatur bliver mere stabil og øger velværen i boligen.

”Vi har optimeret vores jordvarmepumpe på flere områder, så husejerne især vil mærke en øget komfort og vil kunne se en besparelse på varmeregningen”, siger Brian Nielsen, produktchef hos Bosch Termoteknik.  

Lavt lydniveau
Lyden fra Compress 7000 LWM er ifølge producenten stort set ikke eksisterende på grund af en lydisoleret boks, som indeholder varmepumpens ’motor’ (kølekredsen). Når varmepumpen kører med en effekt på under 70 procent, er det stort set umuligt at høre, om varmepumpen kører eller ej. Da Compress 7000 LWM er modulerende, vil varmepumpen reducere støj og vibrationer i langt størstedelen af tiden.

Varmepumpen har systemenergimærkningen A+++ og kommer med en SCOP-værdi på 5,32, oplyser Bosch.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere