19.01.2016  |  EL  |  Energi

Branchen: Ny lov om solceller er fuldstændig gak

Klima- og energiministeren er ved at lægge sidste hånd på en lov, der vil sende penge fra danske elkunder til solcelleanlæg i andre EU-lande.

En ny lov, som klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) har på bedding, betyder, at danske elkunder via PSO-afgiften kommer til at betale for solcelleanlæg i udlandet, skriver borsen.dk.

Læs også: Dansk Solcelleforening: Bøvlet at ansøge om solcelletilskud

Loven møder ikke megen forståelse hos direktør Alex Pedersen fra solcellefirmaet Klima/Energi:

"Det er fuldstændig gak. Hvorfor skal danske elkunder finansiere solcelleanlæg i Tyskland, Holland, Italien eller Grækenland. Det får vi ingenting ud af herhjemme”, siger han til borsen.dk.

I korte træk vil Lars Christian Lilleholt med loven sørge for, at 2,4 megawatt af et udbud på 20 megawatt solceller vil kunne gå til andre lande i EU.

"Vi ser helst, at de anlæg, der skal etableres med støtte fra danske elforbrugere, bliver sat op i Danmark til gavn for danske arbejdspladser," siger Flemming Kristensen, formand for Dansk Solcelleforening til borsen.dk.

Ifølge formanden giver det ikke meget mening, at de danske elkunder skal betale for solcelleanlæg i andre EU-lande.

Læs også: Billige solceller vil snart svigte

Klima- og energiministeren mener, at kritikerne ”skyder gråspurve med kanoner”, fordi udbuddet på 2,4 megawatt er lille. Desuden fremhæver Lars Christian Lilleholt over for Børsen, at pengene kan tilfalde danske virksomheder, hvis de har de bedste tilbud.

- JKK  

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere