Klima- og energiministeren er ved at lægge sidste hånd på en lov, der vil sende penge fra danske elkunder til solcelleanlæg i andre EU-lande.
Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt åbner nu op for, at en del af de danske PSO-penge kan gå til vedvarende energiprojekter i udlandet. Foto: www.gittec.dk.
En ny lov, som klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) har på bedding, betyder, at danske elkunder via PSO-afgiften kommer til at betale for solcelleanlæg i udlandet, skriver borsen.dk.
Læs også: Dansk Solcelleforening: Bøvlet at ansøge om solcelletilskud
Loven møder ikke megen forståelse hos direktør Alex Pedersen fra solcellefirmaet Klima/Energi:
"Det er fuldstændig gak. Hvorfor skal danske elkunder finansiere solcelleanlæg i Tyskland, Holland, Italien eller Grækenland. Det får vi ingenting ud af herhjemme, siger han til borsen.dk.
I korte træk vil Lars Christian Lilleholt med loven sørge for, at 2,4 megawatt af et udbud på 20 megawatt solceller vil kunne gå til andre lande i EU.
"Vi ser helst, at de anlæg, der skal etableres med støtte fra danske elforbrugere, bliver sat op i Danmark til gavn for danske arbejdspladser," siger Flemming Kristensen, formand for Dansk Solcelleforening til borsen.dk.
Ifølge formanden giver det ikke meget mening, at de danske elkunder skal betale for solcelleanlæg i andre EU-lande.
Læs også: Billige solceller vil snart svigte
Klima- og energiministeren mener, at kritikerne skyder gråspurve med kanoner, fordi udbuddet på 2,4 megawatt er lille. Desuden fremhæver Lars Christian Lilleholt over for Børsen, at pengene kan tilfalde danske virksomheder, hvis de har de bedste tilbud.
- JKK
Byggeri

Byggeriet er en vigtig brik til at stabilisere økonomien
Virksomhedernes forventninger til fremtiden fortsætter den lange opstigning ovenpå det historiske dyk i 2. kvartal, viser Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for august. I bygge- og anlægsbranchen er man nu tilbage ved den velkendte situation fra før coronakrisen, hvor der er flere, som mangler arbejdskraft end efterspørgsel.
Branchen

Ny aftale letter omkostninger til lærlinge
Regeringen og arbejdsmarkedets parter har landet en aftale, der får afgørende betydning for virksomhedernes muligheder for at fastholde lærlinge, som er i gang med en uddannelse, og åbner dørene for nye lærlinge.
Branchen

En bred klimaaftale er en realitet
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en klimaaftale, der sikrer en grøn energisektor og vigtige skridt mod en grønnere industri.
Byggeri

Suspenderingen af anlægsloftet kan mærkes
Kommunerne har sat tempoet mærkbart op, siden anlægsloftet blev suspenderet i slutningen af marts. Mere end hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed, som arbejder for kommunerne, har oplevet, at de nu udbyder flere opgaver.
Branchen

Vi skal satse på opkvalificering og omstilling – også i en krisetid
Der er rigtig mange positive elementer i de aftaler om opkvalificering af både ledige og beskæftigede, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har præsenteret, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne.
Branchen

Grøn fornuft at renovere for milliarder i en coronatid
Regeringen vil bruge 30 milliarder kroner på at renovere de almene boliger. Det vækker glæde hos Tekniq Arbejdsgiverne, der samtidig understreger vigtigheden af, at det sker med de grønne briller på.