13.10.2016  |  EL  |  Byggeri

Branchen udfordres af tyverier på byggepladser

Indbrud på byggepladser er et stort problem i branchen. Hos Bravida har man i forbindelse med et igangværende projekt fået stjålet værktøj for 80.000 kroner.

At miste værktøj fra byggepladser og arbejdsbiler koster både tid og penge hos den uheldsramte virksomhed. Ubudne gæster er et stort problem i branchen, skriver Fredericia Dagblad, som har talt med Bravidas afdelingsleder Keld Jørgensen.

VVS’ere fra installations- og servicevirksomheden Bravida mødte nemlig ind på arbejde en mandag morgen, hvor de kunne konstatere, at der var blevet stjålet store mængder værktøj fra en byggeplads i Korskærparken, Fredericia.

Læs også: Politikampagne skal nedkæmpe tyveri af værktøj

Værktøjet var låst forsvarligt inde i to skibscontainere, men det var således ikke nogen hindring for tyvene, som havde skåret låsestangen over med en vinkelsliber.

”Vi havde flyttet containerne til hjørnet af Ullerupdalvej og Korskærvej, fordi det er der, vi arbejder lige nu. Men det betyder, at der ikke er beboere, som kunne holde øje med dem, og det har nok givet tyvene frit spil”, siger afdelingsleder Keld Jørgensen.

Tyvene kunne således tage derfra med værktøj til en værdi af omkring 80.000 kroner.

Et stort problem
Hos tømrer- og snedkerfirmaet Egil Rasmussen, som har hovedentreprisen på projektet i Korskærparken, kender man i dén grad også til problemet.

”Vi har haft en række tyverier under projektet. Vi har prøvet at gemme værktøjet i de lejligheder, vi er i gang med, men det har ikke hjulpet. Enten bryder de ind via stilladserne, eller også sparker de bare en dør ind”, fortæller Jesper Jeppesen, projektchef og medejer hos Egil Rasmussen.

Læs også: Ingen unødige materialer på byggepladsen

Firmaets skøn er, at der årligt bliver stjålet værktøj for omkring 100.000 kroner ved enten byggepladser eller fra arbejdsbiler.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere