08.05.2019  |  EL  |  Branchen

Brancheorganisation: Hold fokus på erhvervslivet i valgkampen

Hos Tekniq Arbejdsgiverne opfordrer man til, at politikerne ikke kun fokuserer på de bløde værdier i den kommende valgkamp. Der er også brug for, at forholdene for erhvervslivet kommer på dagsordenen.

Valgkampen er skudt i gang, og i de næste uger frem mod valgdagen d. 5. juni vil vi traditionen tro blive fyldt til randen af politiske løfter i forsøget på at sikre de nødvendige krydser på stemmesedlen.

Læs også: Tekniq og Arbejdsgiverne fusionerer

En stor del af disse løfter vil efter alt at dømme handle om bløde og borgernære værdier, men hos Tekniq Arbejdsgiverne håber man, at der også bliver plads til at holde fokus på forholdene for erhvervslivet – både under og især efter valgkampen.

”Det er helt afgørende, at politikerne ikke kun fokuserer på, hvordan vi bruger pengene, men også på, hvordan vi sikrer fremtidens vækst og velstand”, siger adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, Niels Jørgen Hansen, og fortsætter:

”Skal det lykkes, er det nødvendigt, at dansk erhvervsliv sikres ordentlige arbejdsvilkår – især når det gælder om at sikre en tilstrækkelig arbejdsstyrke og om ikke at besværliggøre den daglige drift unødigt”, siger han.

Tekniq Arbejdsgivernes ønskeliste til emner i valgkampen:

  • Væk med bøvlet. Der er brug for en udrensning i de mange administrative regler og procedurer, landets virksomheder påduttes.
  • Flere kompetente hænder. Erhvervsuddannelserne skal styrkes yderligere, og pensionsalderen skal hæves, så fremtidens arbejdsstyrke (og dermed velfærd) kan sikres.
  • Grøn handling. Der bør arbejdes for at sætte yderligere gang i den grønne omstilling. Det gælder ikke mindst i den største energisluger, bygninger, hvor man kunne starte med at udvide BoligJobordningen, så den også kommer til at omfatte materialer og dermed understøtter danskernes lyst til at omsætte de grønne tanker til handling.

Står med nøglen til fremtidens velfærd
Han understreger, at det netop er erhvervslivet, som står med nøglen til at sikre og skabe fremtidens velfærdssamfund.

”Vi står dog overfor nogle store og umiddelbare udfordringer, når det eksempelvis gælder om at styrke erhvervsuddannelserne, så vi kan få flere dygtige unge ind på skolerne og videre ud i virksomhederne”, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

”Samtidig er det vigtigt, at vi løbende hæver pensionsalderen, så de rutinerede medarbejdere, der stadig kan, bliver længere på arbejdsmarkedet,” siger Niels Jørgen Hansen.

Læs også: Tekniq kalder pensionsudspil fra Socialdemokratiet for "luftigt"

Derudover mener han, at politikerne, også når valgtrommerne er stilnet af, bør arbejde for at sikre de danske virksomheder optimale muligheder for at fokusere på den daglige drift frem for en uoverskuelig række af administrative krav og regler.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere