22.08.2022  |  EL  |  Byggeri

Byggebeskæftigelsen fastholdt på højt niveau

Byggebeskæftigelsen var i andet kvartal på 194.500 personer og fastholder dermed niveauet fra første kvartal.

Efter næsten uafbrudt vækst siden 2013 faldt byggebeskæftigelsen i foråret 2020, hvor også byggeriet kortvarigt var ramt af COVID-19-restriktioner. Dette fald blev indhentet i slutningen af 2020, hvorefter byggebeskæftigelsen er steget yderligere til det nuværende niveau. Det udmelder Danmarks Statistik i den seneste udgave af ”Konjunkturbarometer for erhvervene juli 2022”. DST oplyser, at Tallene er korrigeret for normale sæsonudsving.

Rapporten viser dog også, at virksomhederne indenfor bygge og anlæg forventer faldende beskæftigelse de kommende tre måneder. Derudover ses det, at andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft er på 37 procent. Denne andel var højest i september 2021, hvor den toppede med 48 procent.

LÆS OGSÅ: Hillerød har Danmarks højeste timepris på sagsbehandling af byggetilladelser

Omsætningen steg i første kvartal i forhold til samme kvartal sidste år

I faktiske tal udgjorde omsætningen inden for bygge- og anlæg 80,4  milliarder kr. i første kvartal 2022, hvilket er en stigning på 9 procentpoint i forhold til første kvartal 2021. Opdeles stigningen fra første kvartal 2021 til første kvartal 2022 på de enkelte arbejdstyper, så steg anlægsvirksomhed med 22 procentpoint., nybyggeri steg med 8 procentpoint., mens reparation og vedligeholdelse steg med 6 procentpoint.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere