17.08.2022  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Hillerød har Danmarks højeste timepris på sagsbehandling af byggetilladelser

I Hillerød koster det 1.024 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle din byggetilladelse, mens det i Egedal koster 599 kroner i timen. I Frederikssund laver kommunen byggetilladelsen gratis. Der er store forskelle på de nordsjællandske kommuners timepriser, viser nye tal fra DI Byggeri.

Når familien skal bygge et nyt parcelhus eller virksomheden en ny lagerhal i Hillerød og Allerød, koster det henholdsvis 1.024 og 996 kroner for hver time, kommunen bruger på at sagsbehandle byggetilladelsen. I Egedal klarer kommunerne papirarbejdet til 599 kroner i timen.

Det viser en ny opgørelse fra DI Byggeri over de timepriser, som kommunerne opkræver, når en virksomhed eller en borger søger om en byggetilladelse til enfamiliehuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

LÆS OGSÅ: Tre ud af fire badeværelser mangler strøm

”Med en timepris på omkring 1.000 kroner, så må vi som både borgere og virksomheder kunne forvente en effektiv sagsbehandling med en relativ kort ventetid. Selvom timeprisen i Hillerød er den højeste i landet, så er det helt i orden, hvis de så at sige ”leverer varen”. I Hillerød er den gennemsnitlige ventetid 25 dage, hvilket er ok, men i Allerød, hvor den gennemsnitlige ventetid er over fire måneder, er det ikke acceptabelt – og slet ikke til den pris”, siger formand for DI Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen og uddyber:

”Det er i denne sammenhæng vigtigt at nævne, at kommunerne ikke må tjene penge på sagsbehandlingen men kun sende en regning på de faktiske udgifter, som de har. Derfor vil jeg mene, at timeprisen i kommuner som Hillerød og Allerød har nået toppen.”

Gratis byggetilladelse er ikke et mål i sig selv

I Fredensborg og Helsingør tager kommunen et fast gebyr på henholdsvis 1.000 kroner og 1.082 kroner, og i Frederikssund er byggetilladelsen gratis.

”Det er ikke et mål i sig selv, at det skal være gratis, men jeg synes, at det er et fint signal at sende til de familier og virksomheder, som bygger og dermed også investerer i lokalområdet, at byggetilladelsen er gratis. Men det er vigtigt at huske på, at det ikke kun er prisen men også ventetiden, der er afgørende for både de private borgere og virksomheder, som skal bygge nyt eller om. Og her er ventetider på halvanden måned i Fredensborg og tæt på tre måneder i Helsingør alt for langt tid, uanset om byggetilladelsen er gratis eller ej”, siger Jørgen Simonsen.

LÆS OGSÅ: Nordjyder blæser på energien

Flere af de nordsjællandske kommuner har en pris på omkring 800 kroner i timen. Det gælder i Halsnæs og Gribskov, hvor prisen er henholdsvis 766 og 787 kroner. I Rudersdal, Hørsholm og Furesø ligger prisen på henholdsvis 801, 808 og 830 kroner per time.

”Generelt set synes jeg, at timepriserne i Nordsjælland er høje, og når man så ser på ventetiden, så må jeg bare sige, at det ikke er godt nok. Til timepriser fra 600 kroner og op til over tusind kroner i timen, må vi kunne forvente en mere effektiv sagsbehandling med kortere ventetider”, siger Jørgen Simonsen.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere