26.01.2021  |  EL  |  Branchen

Byggebeskæftigelsen har rystet covid-19 af sig

Nedgangen tidligere i 2020 nu er indhentet, og byggebeskæftigelsen er dermed tilbage på niveauet fra før COVID-19-restriktionerne ramte Danmark i marts 2020.

Byggebeskæftigelsen steg med 2,3 procent fra 177.200 personer i tredje kvartal til 181.200 personer i fjerde kvartal.

Helt konkret udgjorde omsætningen i bygge- og anlægsbrancherne i tredje kvartal 2020 i alt 75,4 milliarder kroner hvilket er på samme niveau, som i tredje kvartal 2019, hvor omsætningen var på 75,5 milliarder kroner. Det skriver Danmarks Statistik.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Netop disse tal er TEKNIQ Arbejdsgiverne godt tilfredse med.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne, siger:

”De politiske signaler, der blev sendt i løbet af 2020, har været med til at skabe tillid til fremtiden. Både et øget anlægsloft i kommunerne, flere frigivne midler fra Landsbyggefonden til renovering af almene boliger og stærkere grønne takter – for eksempel med bygningspuljen målrettet danskere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe – har haft en effekt”.

TEKNIQ Arbejdsgiverne beskriver i en pressemeddelelse, at økonomien var stærk, inden coronakrisen ramte, og installationsbranchen havde rekordhøj beskæftigelse i sigte inden for elinstallation og den højeste beskæftigelse inden for vvs- og blikkenslagerområdet siden 2008. Udover byggeentreprenørerne blev hele byggebranchen særligt i 2. kvartal 2020 ramt af et dyk i beskæftigelsen, men allerede i 3. kvartal begyndte det at se bedre ud igen.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere