27.01.2022  |  EL  |  Byggeri

Byggebeskæftigelsen steg i fjerde kvartal

Byggebeskæftigelsen steg i fjerde kvartal 2021 på 188.800 personer med én procent, oplyser Danmarks Statistik. Niveauet nærmer sig det hidtidige topniveau for statistikken fra 2007.

Byggebeskæftigelsen var i fjerde kvartal af 2021 på 188.800 personer, hvilket er en stigning på én procent i forhold til niveauet fra tredje kvartal på 186.800 personer. Efter næsten uafbrudt vækst i byggebeskæftigelsen siden 2013 faldt denne i foråret 2020 grundet kortvarige restriktioner mod COVID-19. Dette blev indhentet i slutningen af 2020, hvorefter beskæftigelsen steg yderligere til et niveau, der nærmer sig det hidtidige topniveau i 2007.

Byggebeskæftigelsen er den tidligste indikator for beskæftigelsen inde for bygge- og anlægsbranchen. Målingen fra Danmarks Statistik er baseret på indberetninger om virksomhedernes faktiske forhold og tallene er korrigeret for normale sæsonudsving.

LÆS OGSÅ: 69 procent flere ledige stillinger end før coronakrisen

Manglende arbejdskraft, men stigning i omsætning

Men selvom byggebeskæftigelsen er steget, mangler der stadigvæk arbejdskraft. Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for erhvervene december 2021 viser, at 41 procent af virksomheder inde for bygge- og anlægsbranchen meldte om mangel på arbejdskraft. Denne andel er faldet siden september 2021, hvor den toppede med 48 procent. Det er dog et niveau, som ikke er set siden 2006.

Nye tal for omsætningen i bygge- og anlægsbrancherne er fra tredje kvartal. Her udgjorde omsætningen i faktiske tal i alt 81,2 milliarder kroner, hvilket er en stigning på otte procent i forhold til tredje kvartal 2020. Omsætningen steg mest inde for kategorien anlægsvirksomhed, hvor stigningen var på 17 procent mens nybyggeri og reparation steg med henholdsvis seks og fire procent.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere