24.03.2023  |  EL  |  Byggeri

Byggebranchen savner diversitet og inklusion

Ni ud af ti medarbejdere i byggebranchen er mænd, og den udvikling har stået stille de seneste ti år, viser tal fra Danmarks Statistik. I Kemp & Lauritzen tager de nu helt nye midler i brug for at flytte virksomheden og medarbejdersammensætningen hen imod en endnu mere bæredygtig fremtid. Sammen med CBS Executive Fonden og CBS starter virksomheden et 3-årigt forskningsprojekt, der skal belyse diversitet og inklusion i byggebranchen.

Sara Louise Muhr, professor på CBS, og en af verdens førende forskere inden for diversitet står i spidsen for projektet, der gennemføres som et case-studie af Kemp & Lauritzen. Formålet er at bidrage til øget diversitet og inklusion i byggebranchen samt i samfundet generelt og ikke mindst hos Kemp & Lauritzen. Her er andelen af kvinder kun på 8,4 procent. Det er dog ikke alene køn, der afspejler diversitet, men også seksuel orientering, religion, alder, etnisk oprindelse eller nationalitet, oplyser Thomas Thorsøe, der er HR-direktør i Kemp & Lauritzen.    

”Det her er en stor udfordring for os i byggebranchen, hvor diversitet og inklusion ikke tidligere har været i fokus, hvilket er en skam. Masser af forskning viser, at diversitet giver mere produktivitet, skaber bedre resultater og øger arbejdsglæden hos medarbejderne. Og det passer rigtig godt til vores ambition i Kemp & Lauritzen, hvor vi vil være en af Danmarks bedste arbejdspladser”, siger Thomas Thorsøe.

Læs også: Nye miljøkrav kalder på digitalisering i byggebranchen

Han fortæller, at projektet på sigt har til formål at øge rekrutteringsbasen for virksomheden, så den bredere afspejler samfundets sammensætning. En ambition, der kan lykkes for Kemp & Lauritzen, hvis de formår at få afdækket især ledernes motivation for inkluderende ledelse, mener Sara Louise Muhr. 

”Vi forventer, at vores resultater forskningsmæssigt vil bidrage til en mere generel forståelse for, hvordan vi kan bryde med bias og diskrimination gennem ledelsesudvikling, frem for regelsæt. Og så er det vores forventning, at vi vil kunne bidrage med en række værktøjer og metoder, som byggebranchen og samfundet generelt vil kunne drage nytte af i arbejdet med at sikre en mere inkluderende ledelse og mangfoldig medarbejdersammensætning”, siger Sara Louise Muhr.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere