01.10.2019  |  EL  |  Belysning

Byggede domicil for to år siden: Nu fejrer lampeproducent ny udvidelse - og har endnu en i støbeskeen

Indhold fra partner Hvad er dette?

David Super Lights rejse fra Gl. Rye til Hedensted begyndte med 450 kvm. Fredag blev de næste 700 kvm indviet, men det viser sig allerede nu i underkanten.

Hedensted: Virksomheden blev flyttet fra Gl. Rye til Glarmestervej i Hedensted på grund af pladsmangel, men der skulle ikke gå meget mere end to år, inden David Super Light igen voksede sig ud af sit nye domicil.

Derfor blev der fredag holdt reception i anledningen af, at lampeproducenten netop har fået 700 kvm ekstra at gøre godt med til primært lager og samling af de forskellige komponenter.

I forvejen var der 450 kvm til alt fra showroom til bogholderi, og dermed skulle man tænke, pladsen til de nuværende 19 medarbejdere var fremtidssikret de næste mange år frem.

Men det er bestemt ikke tilfældet. Næste udvidelse er allerede på tapetet.

- Efter 2,5 år er det desværre stadig ikke lykkedes at få solgt vores ejendom i Gl. Rye, men så snart det sker, bygger vi yderligere 700 kvm, så der er plads nok til produktionen. Med 55-60 egenproducerede lampeserier og gensalgsgaranti i 10 år er det nye areal faktisk allerede godt fyldt op, siger ejer Henrik Frimodt Pedersen.

Som en konsekvens er der fortsat en smule produktion i de gamle lokaler, hvorfor der også er nogle logistike forhåbninger i at få det hele samlet under samme tag.

Som en tur i slikbutikken


Navnet David Super Light kommer fra grundlæggeren Mogens Davidsen, der etablerede firmaet i 1970. For lidt over 20 år siden købte Henrik Frimodt Pedersen fra Daugård firmaet, som producerer udendørslamper til erhverv i form af eksempelvis pullerter og vejbelysning.

Kundekartoteket tæller mere end 2000 navne, hvoraf ca. 15 pct. er udenlandske.

Markedet er kendetegnet ved, at der på grund af LED-lys sker en rivende udvikling i disse år. De seneste 10 år har industrien ifølge Eric Rondolat, direktør for Philips Lighting, forandret sig mere end de foregående 100 år, men for David Super Light er der ingen frygt for, om man kan følge med.

- Det sværeste bliver at begrænse sig. Det er jo som en slikbutik, hvor man hele tiden ser noget nyt, man vil have med ned i posen, siger Henrik Frimodt Pedersen.

Næste del af udviklingen i David Super Light er allerede planlagt. Selvom det formentlig først bliver relevant om minimum 10 år, er der nemlig sat gang i et glidende generationsskifte.

Det kommende ejerpar hedder i så fald Mark og Michela Frimodt Pedersen - henholdsvis søn og datter - som skal holde gang i den lysende fremtid.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere