12.02.2018  |  EL  |  Branchen

Caverion har røde tal på bundlinjen

Selvom det lykkes teknikentreprenøren Caverion at forbedre indtjeningen, er bundlinjen fortsat rød. Således viser koncernens årsresultat et underskud på 156 millioner kroner.

Hos den finske teknikentreprenør Caverion, der har mere end 16.000 ansatte, kæmper man fortsat med at tjene penge, skriver licitationen.dk. 

For selvom indtjeningen, målt som driftsresultat, er forbedret med over 50 procent, er bundlinjen fortsat rød. Således viser årsresultatet et underskud på 156 millioner kroner:

”Vores resultat for året var langt fra tilfredsstillende. Selvom vi fortsatte med at gennemføre en række korrigerede tiltag for at forbedre vores projektvirksomhed, var vi nødt til at foretage nedskrivninger og negative prognoseændringer på en række ældre projekter”, siger koncernchef Ari Lehtoranta til licitationen.dk og fortsætter:

”I løbet af året blev det tydeligt, at selvom vores nyere projekter kører bedre, tager det lidt tid, før virkningerne af vores initiativer er mere synlige i vores resultater”.

Læs også: Caverion går forrest med adfærdskodeks

Nedskrivninger udenfor Danmark 
Det er især nedskrivninger i Finland og Tyskland, der har kostet koncernen dyrt. Samlet gennemførte Caverion nedskrivninger for cirka 230 millioner kroner i 2017.

I den dansk-nordiske division steg omsætningen fra 2016 til 2017, mens den samlede omsætning for hele koncernen faldt med 3,4 procent.

Hos teknikentreprenøren forventer man, at omsætningen også vil falde i 2018, mens indtjeningen dog skulle blive væsentlig bedre, skriver licitationen.dk.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere