03.03.2021  |  EL  |  Energi

CIP vil bygge Europas største P2X-anlæg i Esbjerg

Byggeriet sker med støtte fra markedsledere inden for landbrugs- og skibsfartsindustrien og vil reducere CO2 udledningen med omkring 1,5 millioner tons årligt.

CIP vil etablere Europas største produktionsanlæg for CO2-fri grøn ammoniak. Projektet ligger i Esbjerg, hvor Power-to-X-anlægget omdanner strøm fra havvindmøller til grøn ammoniak, som vil blive brugt af landbrugssektoren som CO2-fri grøn gødning og af skibsfartsindustrien som CO2-fri grønt brændstof. Overskydende varme bruges til at levere varme til omkring en tredjedel af de lokale husstande i Esbjerg. Anlægget vil bestå af 1GW elektrolyse og forventes at reducere CO2-udledningen med cirka 1,5 millioner tons årligt.

”Med dette projekt understøtter vi yderligere udvikling for at reducere CO2-emissioner fra landbrug og skibsfart i Danmark gennem brug af CO2-fri grøn gødning og grønt brændstof”, siger Christian Skakkebæk, Senior Partner i CIP.

Projektet sker i samarbejde med markedsledere inden for landbrugs- og søfartsindustrien. Arla, Danish Crown og DLG er blandt andet en del af samarbejdet. Projektvirksomhederne inkluderer også A. P. Moller - Mærsk og DFDS, der repræsenterer skibsfarten.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere