Vindmølle

Arbejdsredskaber

Dansk vindmøllebranchen presses hårdt af statsstøttet kinesisk stål

Det kan ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne koste Danmark både arbejdspladser og førerpositionen på vindmøllemarkedet, at bearbejdet stål fra Kina ikke pålægges told, når det importeres til Europa.

Energi

Bred politisk aftale justerer regler for støtte til vedvarende energi

Et politisk flertal har besluttet at justere udbudsbetingelserne for det kommende udbud om støtte til opstillingen af vedvarende energi såsom vindmøller og solceller.

Case: Nexans bidrager til Frankrigs energiomstilling ved at forbinde Saint Brieuc havvindmølleparken til stamnettet

Nexans skal levere kraftledningskabler på 225 kV til Saint Brieuc, et af de største havvindmølleprojekter i Frankrig.

Indhold fra partner

Branchen

Aarhus Havn vil lave landstrøm med solceller og vindmøller

Aarhus Havn vil lave en mobil løsning, der årligt skal forsyne 7000 skibe med strøm fra solceller og vindmøller produceret på havnen. Havnen har dog endnu ikke teknologien bag løsningen på plads.

Branchen

Salling El-Service fusionerer med vindmøllefirma

Elfirmaet Salling El-Service har slået sig sammen med vindmøllefirmaet GNL-Service. Fusionen styrker kompetencerne i de to firmaer.

Vindmøller inspireret af Segways er fremtiden

Et nyt projekt fra Aalborg Universitet konkluderer, at fremtidens vindmøller kan produceres meget billigere og med markant lavere vægt, hvis de designes til at læne sig op mod vinden. Projektet er udført i samarbejde med Vestas, og er inspireret af de amerikanske Segways.

Energi

CIP vil bygge Europas største P2X-anlæg i Esbjerg

Byggeriet sker med støtte fra markedsledere inden for landbrugs- og skibsfartsindustrien og vil reducere CO2 udledningen med omkring 1,5 millioner tons årligt.

Energi

Ny Megger DLRO2 Målebro til vindmøller, luftfart, robot & jernbane

DLRO2 er det nyeste Low Resistance Ohmmeter fra Megger

Indhold fra partner

El-materiel

Schlöder EMC koblingsnetværk til vindmøllebranchen

Schlöder har med CDN M5-32 VHV et Coupling-, Decoupling Network som også vil kunne bruges til vindmøllebranchen for immunity tests iht. IEC / EN 61000-4-6. Rating op til 1.000 V / 100 A

Indhold fra partner

Branchen

Høje standarder sikrer medarbejdere i 200 meters højde

Det er altafgørende at have det rigtige udstyr, når man reparerer vindmøller flere hundrede meter oppe i luften. Høje krav og internationale standarder forhindrer alvorlige ulykker, også blandt installatører, på udsatte arbejdspladser.

Usikkerhed bremser VE-markedet

EU-bureaukrati dæmper fortsat salget af solceller og husstandsvindmøller i Danmark, mens høje priser skræmmer husejerne væk fra varmepumper. Til gengæld er VE-teknologer som solvarme og biomassefyr i vækst i øjeblikket. Erhvervsmagasinet Installatør gennemgår muligheder og begrænsninger på VE-området netop nu.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere