19.01.2018  |  EL  |  Branchen

Coromatic bygger klimasmart datacenter for Göteborg Energi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Coromatic, den førende leverandør af løsninger til Critical Facilities Solutions, skal bygge og levere et nøglefærdigt datacenter til Göteborg Energis datterselskab GothNet

. Dette er resultatet af en forhandling, som Coromatic har vundet. Baggrunden for aftalen er, at efterspørgslen efter fysiske lokaler til placering af servere og andet udstyr stiger markant i Göteborg. Datacentret er placeret i Hisingen i Göteborg, og vil være i drift i sommeren 2018.

-Ved at bygge nyt, øger vi ikke blot kapaciteten, men også vores kunders redundans og sikkerhed. Vores datacentre er knudepunkter, som er strategisk placeret i vores byfibernet, som også er til gavn for kunderne, siger Sofia Söder, CEO GothNet.

Det nye datacenter vil blive bygget så klimasmart som muligt, og konstruktionen finder sted i etaper med såkaldt modulær teknologi. Ved hjælp af denne metode kan datacentret let udvides, i takt med at strømbehovet og efterspørgslen fra kunderne stiger. Coromatic er ansvarlig for hele opgaven, fra projektering til design og installation. 

Al elektricitet, der anvendes i datacenteret, er miljømærket, og den producerede varme vil blive genbrugt i Göteborg Energis fjernvarmenetværk. Når datacentret er fuldt udbygget, kan det levere ca. fire gigawatt-timer varmeenergi, hvilket er nok til at opvarme omkring 200 villaer.

– Vi er naturligvis meget glade for den tillid, som Göteborg Energi har givet os, og vi ser frem til at hjælpe med at styrke infrastrukturen i Göteborg yderligere, og gøre det på en klimasmart måde. Ved at bygge datacentret i forskellige moduler, vil det være nemt at udvide kapaciteten, efterhånden som efterspørgslen stiger, siger Thomas Wunger, Head for Data Center Solutions hos Coromatic. 

Læs mere her

Mere fra Coromatic A/S

Coromatic A/S

https://coromatic.dk/

Coromatic hjælper alle virksomheder og organisationer, som er afhængige af nødstrøm, strøm, køling, kablingsnetværk og anden kritisk infrastruktur til at opretholde stabil drift. Som den nordiske specialist i at beskytte forretningskritiske anlæg på hospitaler, hovedsæder og kraftværker sikrer vi ’business as usual’. Mere end 500 af de største virksomheder og organisationer i de nordiske land…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere