Corona får boligejere til at aflyse håndværkeren
På trods af den løbende genåbning af samfundet, er der stadig flere private boligejere, som aflyser håndværkeraftaler. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Byggeri.
Mens store dele af erhvervslivet har været lukket ned, har håndværkere og byggevirksomheder arbejdet videre under coronakrisen - dog på lavere blus. En stor del af virksomhederne oplever imidlertid, at utryghed og krise får mange private til at droppe eller udskyde opsætningen af de nye vinduer, isoleringen af taget, udskiftningen af det gamle oliefyr eller lignende.
I en ny spørgeundersøgelse fra Dansk Byggeri viser nemlig, at fire ud af ti håndværksvirksomheder oplever, at privatpersoner annullerer ordrer på grund af corona.
Læs også: Dansk Byggeri: Renovering af almene boliger gavner lejere, virksomheder og klimaet
”Det er en overraskende høj andel, nu hvor risikoen for at blive smittet med COVID-19 er taget af. Vi har behov for, at aktiviteten i samfundet vender tilbage, og at folk begynder at bruge flere penge. Det kan et mere attraktivt håndværkerfradrag være med til, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen.
Virksomhederne giver ham ret. I undersøgelsen siger halvdelen, at aktiviteten i deres virksomhed vil stige, hvis håndværkerfradraget blev fordoblet til 25.000 kroner per person. Mens 46 procent venter mere aktivitet, hvis det blev muligt at pulje tre års fradrag og bruge dem på én gang.
”Der er ikke noget at betænke sig på. Et bedre håndværkerfradrag vil ikke bare give job til håndværksmestre, svende og lærlinge. Det vil også løfte standarden og mindske energiforbruget i huse og lejligheder over hele landet til gavn for beboerne og dermed gavne klimaet”, siger Lars Storr-Hansen.
- HCL