26.05.2020  |  EL  |  Branchen

Coronakrisen bider sig fast i installationsvirksomhederne

Virksomhederne i installationsbranchen er stadig ramt på omsætningen og ser ikke, at coronakrisen klinger af foreløbig. Det afslører en medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Faldende omsætning er stadig i høj grad en del af virkeligheden blandt virksomhederne i installationsbranchen. En situation, kun de færreste tror vil rette sig den nærmeste fremtid. Det er en af konklusionerne i en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Mere end hver femte af de medlemsvirksomheder, der har oplevet en nedgang i omsætningen, forventer eksempelvis, at der går op mod et år, før omsætningen er tilbage på niveau. Det er knap en fordobling i forhold til situationen i krisens første dage i marts. 

Dengang forventede flertallet af virksomhederne, at coronakrisen var et forbigående dyk i omsætningen, som ville være tilbage i gear igen i løbet af et kvartal – og allersenest i løbet af et halvt år.

Læs også: Corona får boligejere til at aflyse håndværkeren

”Efter det første spontane chok er krisen blevet til dagligdag, og nu begynder vi at se de mere langsigtede konsekvenser. Uanset om man er i en branche, der blev akut ramt eller ej, så går ingen helt fri af krisen. I installationsbranchen mærker vi nok mere de langsigtede konsekvenser, og derfor er der behov for at se på hjælpepakkerne, så man får en gradvis udfasning af hjælpepakkerne, som samtidig sætter tryk på den grønne omstilling”, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Økonomisk opsving kræver tillid
Troels Blicher Danielsen understreger, at det dybest set kræver tillid at få de økonomiske hjul til at snurre igen – ikke mindst hos forbrugerne.

”Danskerne må ikke være nervøse for deres investeringer i eksempelvis en ny varmepumpe til huset. Her er håndværkerfradraget en mulig løsning, hvis den justeres, så man som privatperson kan opspare ubrugte fradrag fra år til år og på den måde få råd til større investeringer”, siger han. 

Direktøren efterlyser desuden, at fradraget udvides, så det også kan bruges til at dække materialer og ikke, som i dag, kun håndværkernes arbejdsløn.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere