12.05.2020  |  EL  |  Branchen

Coronakrisen får antallet af lærlinge til at styrtdykke

Siden coronakrisens indtog har installationsbranchen oplevet et markant fald i antallet af indgåede uddannelsesaftaler.

Efter i en årrække at have toppet alle statistikker over antallet af lærlinge og uddannelsesaftaler, får installationsbranchen nu også coronakrisens konsekvenser at mærke på dette område.

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler i perioden fra den 12. marts til den 29. april er således faldet med knap 50 procent på VVS-energiuddannelsen og elektrikeruddannelsen i forhold til samme periode i 2019.

”Det er en meget alvorlig, om end forventelig, udvikling, som tydeligt viser den kritiske situation, branchen står i”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

Læs også: Behov for lærlingepakke nu

”Den usikkerhed, som coronakrisen har udløst, omkring aktiviteten i branchen både under og efter det øjeblikkelige virusudbrud, får naturligt nok virksomhederne til at holde igen, når det gælder om at ansætte lærlinge. Virksomhederne reducerer deres omkostninger og har svært ved at overskue, om ordrebøgerne bliver fyldt op. Derfor vælger mange at stoppe op og vurdere situationen nøje, inden man laver 3-4-årige kontrakter med nye lærlinge”.

Tina Volby understreger at situationen kalder på et voldsomt og akut behov for, at man fra politisk side får vedtaget en lærlingepakke, der kan stimulere virksomhedernes lyst til og muligheder for igen at lukke op for flere lærlinge – ikke mindst set i lyset af, at mange netop er ved at afslutte grundforløbet og skal ud og finde en praktikplads.

”Vi efterlyste allerede politisk handling for mere end en måned siden. Men intet er sket, og nu ser vi konsekvenserne. Vi har brug for initiativer, der midlertidigt dækker virksomhedernes omkostninger ved at have lærlinge og stimulerer virksomhederne til at ansætte nye lærlinge, ellers taber vi de unge på gulvet”, siger Tina Voldby.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere