Coronakrisen sætter dybe spor i alle brancher
Vi skal ind i 2022, før vækstniveauet for alvor er tilbage i installationsbranchen. Det viser en ny brancheanalyse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Det er ikke kun de i forvejen mest udsatte brancher, der mærker konsekvenserne af den øjeblikkelige coronakrise. En ny brancheanalyse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne viser, at selv installationsbranchen, som ellers hører til de dele af erhvervslivet, der har klaret sig bedst under krisen, efter alt at dømme skal ind i minimum 2022, før man passerer omsætningen fra før, pandemien ramte os. Det skriver TEKNIQ Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse.
”Det viser bare, at en krise af det omfang, vi i øjeblikket er inde i, kræver, at man fra politisk side også er i stand til at tænke langsigtet, når det gælder om at give erhvervslivet de rammevilkår, der er brug for til at sætte yderligere gang i væksten”, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Langsigtede løsninger
Troels Blicher Danielsen mener, at der nu skal fokus på de langsigtede løsninger, så Danmark kan komme bedst muligt ud af coronakrisen og de danske virksomhedernes konkurrenceevne styrkes. Han uddyber:
”Kort sagt så skal det gøres lettere at drive og udvikle virksomhederne. Regeringen har tidligere lovet, at man eksempelvis ville reducere bureaukrati og unødige arbejdsgange, men det har været småt med reelle initiativer, som kan gøre den daglige virksomhedsdrift mere effektiv og styrke konkurrenceevnen”.
Som eksempler på mulige initiativer nævner han en sænkelse af dokumentationskrav og kontrolniveau for virksomheder, som tidligere har vist, at man efterlever regler og påbud. Samtidig bør regeringen fjerne dobbeltindberetninger til det offentlige for at reducere de administrative byrder.
-CH