12.05.2015  |  VENTILATION  |  Energi

CTS-anlæg sikrer store energibesparelser hos DS Smith

En opdatering af DS Smiths CTS-anlæg sikrer en årlig energibesparelse svarende til det årlige energiforbrug i 50 parcelhuse.

Emballagevirksomheden DS Smiths fabrik i Grenaa kan hvert år se frem til en energibesparelse på 900 MWh, hvilket cirka svarer til det samlede årlige energiforbrug i 50 parcelhuse.

Det skyldes, at virksomhedens CTS-anlæg har gennemgået en systematisk renovering og driftsoptimering.

Læs også: Shoppingcenter skruer ned for energiforbruget

Ifølge Schneider Electric, der har stået for projektet, er omkostningerne til renovering og central styring af alle CTS-anlæg godt givet ud.

”Alt i alt er investeringen således tjent hjem på cirka 2,5 år alene via besparelser på el - og varmeregningen”, siger Frits Jensen, energikonsulent i Schneider Electric.

Bæredygtig indsats
Opdateringen af virksomheden CTS-anlæg er en del af en samlet indsats for at nedbringe virksomhedens energiforbrug, CO2-udledning og samtidig øge driftssikkerheden, hvor nedbrud i CTS-anlæggene kan betyde kostbare driftsstop.

Læs også: Siemens energirenoverer RUC

Samtidig har opdateringen den fordel, at virksomheden nu har et samlet overblik over sine VVS-anlæg, forklarer Kenneth Larsen, vedligeholdelseschef hos DS Smith.

”Desuden kan vi straks gribe ind ved unormal drift og derigennem forhindre driftsnedbrud og samtidig dæmme op for et skjult energispild takket være de nye alarmfunktioner”, siger vedligeholdelseschefen.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere