Dårlige solceller skal ud af markedet

Solcelleleverandører og installatører ønsker en godkendelsesordning for solcelleanlæg, som forhindrer, at markedet bliver ødelagt.

Solcelleforeningen opfordrer myndighederne til snarest muligt at få etableret et kvalitetstjek af solcelle-anlæg. Reelt findes der ingen form for beskyttelse af forbrugerne mod dårlige produkter. Det skriver ing.dk.

Solcellebranchen har fuld fart på, og solcellebranchen og installatørerne frygter, at danske hustage bliver plastret til med andenrangs-anlæg, som ikke lever op til brugernes forventninger. Derfor er de gået sammen for at få myndighederne til at etablere en form for kvalitetstjek og positiv-liste for solcelleanlæg hurtigst muligt.

Læs også: Dårlig kvalitet ødelægger VE-markedet

”Vi vil ikke have, at enkelte dårlige anlæg skal ødelægge hele solcellemarkedet, som vi oplevede det med varmepumperne, hvor billige, dårlige produkter kom til at ødelægge markedet for de seriøse varmepumpeproducenter,” siger chefkonsulent Søren Rise fra Tekniq og bestyrelsesmedlem i Dansk Solcelleforening til ing.dk.

Foreningen forventer – på baggrund af tal fra Energinet.dk – at der alene i 2012 vil blive installeret over 20.000 solcelleanlæg med en størrelse under 6 kW.

For varmepumper, hvidevarer og små vindmøller til private findes der i dag forskellige former for positivlister og godkendelser, der skal sikre, at der en vis hånd i hanke med kvaliteten, men der er ingen godkendelsesordning for solceller.

Det økologiske Råd støtter op bag ønsket om en positivliste.

Det tidligere Go’Energi var i dialog med solcellebranchen, og Teknologisk Institut har udarbejdet et forslag. Det er nu til vurdering i Energistyrelsen på linje med de øvrige aktiviteter i Go’ Energi.

-KPE

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

31.01.2025Inspectly ApS

Sponseret

Asbestfjernelse: Strammere regler kan tredoble prisen – hvad betyder det for håndværkerne?

31.01.2025Installator.dk

InstallatørGruppen erhverver sønderjyske Jürgensen VVS

31.01.2025Installator.dk

Mads Nipper er fortid i Ørsted

30.01.2025Solar Danmark

Sponseret

Michael Lind Schmidt ansættes som VP, Solution Sales i Solar Danmark

30.01.2025Installator.dk

Evida: Gasforbruget steg i 2024

29.01.2025Odense Congress Center

Sponseret

VVS’25 er udsolgt – 170 udstillere står klar

28.01.2025John Jensen VVS A/S

Sponseret

BLIKOB VVS A/S bliver en del af John Jensen VVS

28.01.2025Installator.dk

150.000 til rådgivning om ESG-dokumentation

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energivejledning - installationer

På dette kursus får du den relevante energifaglige efteruddannelse, som gør dig i stand til at finde de mest oplagte energirenoveringsforslag, udregne energibesparelser og udføre arbejdet rigtigt. Fokus ligger på installationerne, fx ved at udskifte en gaskedel til en varmepumpe, men du lærer også at finde energibesparelser på klimaskærmen såsom isoleringsarbejder og vinduesforbedringer.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energiledelsesuddannelse – ISO50001, med mulighed for certifikat

Teknologisk Instituts energiledelsesuddannelse giver dig stærke kompetencer inden for energiledelse. Med forudgående relevant grunduddannelse og erfaringsgrundlag kan du hos Dancert søge om at afslutte uddannelsen ved en certifikatgivende eksamen i energiledelse efter ISO 50001.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende køle- og varmepumpeteknologi

Kurset giver dig en grundlæggende teknisk forståelse for virkemåden af køleanlæg og varmepumper.

Dato

04.02.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik.

Dato

06.02.2025

Tid

08:00

Sted

Herning

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams