16.01.2018  |  VVS  |  Branchen

Case: Dåseproducent stiller skarpt på sikkerheden i højden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er topsikkert at udføre service og reparation af ovenlysvinduer og tagventilation hos dåseproducenten Ball Beverage, som netop har optimeret faldsikringssystemet på taget af sin produktions- og lagerbygning

”Arbejdsmiljø er et meget bredt område, og det er også noget, vi tænker bredt i vores virksomhed. Samtidig arbejder vi med risikovurdering og stiller ekstra skarpt på de situationer, hvor der er risiko for alvorlig skade”.

Sådan siger EHS Manager Susanne Sandgaard. Hun er ansvarlig for arbejdsmiljøet hos Ball Beverage Packaging i Fredericia, der er blandt verdens største producenter af dåser til øl og læskedrikke.

Vedligeholdelse på taget

Arbejde i højden er en af de situationer, Susanne Sandgaard har ekstra fokus på. Helt konkret handler det om at øge sikkerheden i forbindelse med tagarbejde på toppen af virksomhedens lager- og produktionsbygninger:

”Vi har rigtig mange ovenlysvinduer på taget samt nogle afkast, hvor der sidder motorer. Både vinduerne og motorerne kræver vedligeholdelse, så vi har af og til medarbejdere eller eksterne håndværkere, som skal derop, og de skal selvfølgelig kunne bevæge sig sikkert rundt”, siger Susanne Sandgaard.

Brug for rækværk

På taget har der indtil for nylig været et faldsikringssystem med seler og liner, som skal fastgøres. Det gav dog ikke maksimal sikkerhed, siger Susanne Sandgaard og forklarer:

”Vi havde ikke mulighed for at holde øje med, om de folk, der skal op på taget, husker at fastgøre sig, så der var brug for ekstra sikkerhed i form af et fast rækværk, og derfor gik vi for et års tid siden sammen med Lemvigh-Müller om at få optimeret vores faldsikringssystem”.

Se produkter til faldsikring her

Den nødvendige sikkerhed

Lemvigh-Müller blev i første omgang bedt om at give tilbud på en løsning, hvor der skulle rækværk rundt om alle 365 ovenlysvinduer, fortæller salgsingeniør Peter Aagaard Klode, der er specialist i faldsikring:

”Efter vores faglige vurdering var det dog at overgøre sikkerheden i forhold til risikoniveauet, så vi anbefalede en alternativ løsning med færre rækværk, men med den nødvendige sikkerhed selvfølgelig”.

Sparring i top

Peter Aagaard Klode har ikke bare solgt faldsikring til Ball Beverage Packaging, men har i den grad ’haft fingrene i taget’. Han har været oppe på bygningerne og måle op, lavet tegninger over placeringen af faldsikringen og sparret med Susanne Sandgaard om løsningerne – og hun har været glad for samarbejdet: 

”Vi har fået god sparring fra Lemvigh-Müller i forhold til at finde den rette løsning, hvor vi har rækværk rundt langs hele kanten af bygningerne og omkring specifikke ovenlysvinduer, og et wiresystem som det er nemt at koble sig fast til”, siger Susanne Sandgaard. 

Fakta om faldsikring til Ball Beverage Packaging

Faldsikringsleverandør: Lemvigh-Müller

Wiresystem: UNI8 fra Capital Safety Group (3M)

Rækværk: Aluguard fra Alproned i Holland

For yderligere information kontakt Peter Aagaard Klode, tlf. 2157 9778/e-mail: pekl@lemu.dk

Mere fra Lemvigh-Müller A/S

Lemvigh-Müller A/S

www.lemu.dk

Du får hos Lemvigh-Müller et bredt og omfattende sortiment, når det gælder produkter og komponenter og kompetencer til industrien og installationsbranchen – el, vvs og ventilation.Få dine varer fra dag til dagVi ser det som vores opgave at hjælpe dig med at drive en god forretning. Derfor arbejder vi hele tiden på at have et effektivt og pålideligt logistik- og distributionskoncept, der efter afta…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere