31.10.2019  |  EL  |  Branchen

Danfoss og Microsoft indgår IoT-samarbejde

Danfoss og Microsoft går sammen om at sende viden fra køle- og HVAC-systemer op i skyen. Det skal gøre det muligt at opnå besparelser, sikre smidig drift og øge salget i eksempelvis supermarkeder, der gør brug af køle- og HVAC-systemer i stor stil.

Danfoss og Microsoft vil fremover samarbejde om at bringe moderne teknologi, ny viden og indsigt til alle, der arbejder med køle- og HVAC-systemer.

Læs også: Danske super-supermarkeder skal levere fjernvarme

Målet med samarbejdet er, at de to samarbejdspartneres cloud-baserede tjenester skal gøre det muligt for supermarkeder at reducere fødevarespild og energiforbrug, mens de samtidig optimerer butikkernes samlede drift.

”Samarbejdet med Microsoft vil levere konkrete resultater til både eksisterende og nye kunder hos Danfoss og Microsoft”, siger præsident i Danfoss Cooling, Jürgen Fischer, og fortsætter:

”Vi vil bygge videre på samarbejdet og fortsætte med at investere i nye cloud-tjenester til de brancher, vi med succes har hjulpet i mere end 80 år – hele tiden med ambitionen om at reducere madspild og energiforbrug”.

Danfoss og Microsofts løsninger skal hjælpe med den stadig mere komplekse drift af supermarkeder, der ofte kræver en del manuelt arbejde for at overholde gældende fødevarelovgivning, mens butikkerne samtidig skal reducere fødevarespild.

Kan reducere manuel overvågning med 80 procent
En løsning, der kan hjælpe på kompleksiteten, er Danfoss’ Cooling Cloud Suite: 

“Danfoss’ Cooling Cloud Suite hjælper fødevaregrossister med at fokusere på deres kerneområde ved at optimere og automatisere nuværende arbejdsgange”, siger global head of Danfoss food retail vertical, Dr. Jan-Hendrik Sewing, og fortsætter:

”Samtidig muliggør teknologien nye indsigter fx ved at sammenligne butikkers samlede ydeevne og effektivitet. Teknologien medfører reducerede driftsomkostninger og et lavere energiforbrug, samtidig med, at den øger salget og effekten af markedsføringen”.

Med Danfoss Cooling Cloud Suite vil supermarkederne angiveligt kunne reducere op til 80 procent af den tid, som medarbejderne i dag bruger på manuel overvågning af butikken. Smarte cloud-løsninger gør det muligt at overvåge og analysere fødevarer og sikrer dermed øjeblikkelig handling i tilfælde af fx kompressorfejl og kølemiddelslækager.

Læs også: Danfoss vil fremme digitalisering af fjernvarmen

Digitale løsninger til overvågning af fødevarer i supermarkeder gør det samtidig muligt at reducere fødevaretab med op til 40 procent, da temperaturen overvåges og butikkerne alarmeres, hvis grænserne overskrides. Derudover kan supermarkederne reducere energiforbruget med op til 30 procent i perioder med spidsbelastning og generelt reducere energiforbruget fra lys, køling, HVAC og andre elektriske apparater, oplyser de to samarbejdspartnere i en fælles pressemeddelelse. 

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere