23.01.2020  |  EL  |  Branchen

Danmark søger om værtskab for det næste Euroskills

Som led i strategien om at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse har Danmark budt på værtskabet for Euroskills i 2024.

Regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisaton, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og SkillsDenmark har søgt om, at Danmark skal være den næste vært for de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser i MCH Messecenter i Herning.

Satsningen skal ses som led i brandingen af erhvervsuddannelserne og være med til at sætte fokus på det høje faglige niveau i de danske erhvervsuddannelser.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derudover skal værtskabet bidrage til en samlet fortælling om erhvervsuddannelserne som faglige spydspidser med udgangspunkt i blandt andet den grønne omstilling, digitalisering og stærke produktions- og servicefag i Danmark. 

”I Midtjylland arbejder vi på tværs af region, kommuner, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at sikre uddannelsestilbud, der matcher de behov, virksomhederne har. Det handler ikke mindst om at åbne de unges øjne for mulighederne med en teknisk uddannelse. Det vil have stor betydning for det arbejde at få Euroskills til regionen,” siger regionsrådsformand, Anders Kühnau (S).

Læs også: Landets bedste el- og VVS-lærlinge er fundet

Derudover skal Euroskills gerne bruges som et værktøj til at vise omverden og unge i Danmark, hvilke muligheder og færdigheder en erhvervsuddannelse kan give.

”Euroskills på dansk jord vil give vores unge talenter en enestående mulighed for at vise ikke bare Danmark, men hele Europa, hvad de kan. Og så vil det sende et klart signal til vores unge om, at vi har brug for dygtige, faglærte talenter. Det er dem, der skal producere, servicere og bygge fremtidens Danmark,” siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

De europæiske mesterskaber vil samle op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35 til 40 forskellige fag. Over tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

Euroskills blev sidst afholdt i Budapest, hvor 13 danske deltagere tilsammen vandt tre sølvmedaljer, en bronzemedalje og to Medalions of Excellence.

Danmark og Holland byder begge på værtskabet, og afgørelsen bliver truffet ved Worldskills Europes generalforsamling i marts.

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere