20.01.2020  |  EL  |  Branchen

Landets bedste el- og VVS-lærlinge er fundet

Der blev vist teknik og håndværk i særklasse, da de bedste el- og VVS-lærlinge skulle konkurrere om mesterskabstitlen ved DM i Skills.

For tiende år i træk kunne finalerne ved DM i Skills afgøres lørdag i Bella Center. Konkurrencen, der forløb sig over tre dage, havde over 300 lærlinge fordelt på 45 fag, som alle skulle vise deres faglige færdigheder frem for dommerne.

Det blev lærlingen Emil Eigenbord fra SIF Gruppen, der vandt elektriker-titlen og Lucas Barcow fra Jagtvejens VVS, som havde den bedste præstation i VVS-energispecialistfaget.

”Vi er utroligt stolte over lærlingenes præstationer inden for fag, der kræver, at man har både fagligt talent, teknisk snilde og evnen til at holde hovedet koldt under de meget intense konkurrencer og i en atmosfære, hvor tilskuerne hele tiden er tæt på”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Læs også: VVS-lærlinge udfordrer både fordomme og hinanden til DM i Skills

Mere end en titel
DM i Skills ikke kun til gavn for de deltagende lærlinge, men også en mulighed for at vise, hvor langt man kan komme med en erhvervsuddannelse.

”DM i Skills er en unik chance både for lærlingene men også for de mange folkeskoleelever og deres forældre, som kigger forbi arrangementet. Vi har brug for at promovere erhvervsuddannelserne for at få flere unge til at vælge netop denne uddannelsesvej, og under Skills har man igen kunnet komme helt tæt på og få et rigtig godt indtryk af de forskellige fag”, siger Tina Voldby.

Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne fungerer vinderne derved også som rollemodeller for deres respektive fag, hvor de kan være med til at sætte erhvervsuddannelserne i et positivt lys og sikre en fremtidig strøm af faglærte.

Mange tusinde gæster besøgte årets udgave af DM i Skills de tre dage, mesterskaberne strakte sig over.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere