28.11.2019  |  VVS  |  Branchen

VVS-lærlinge udfordrer både fordomme og hinanden til DM i Skills

Finalisterne ved DM i Skills for vvs-energispecialist-lærlinge er fundet. Under mesterskaberne skal de både konkurrere om titlen som landets bedste og fungere som repræsentanter for deres fag i en tid, hvor der er hårdt brug for at trække flere unge mod erhvervsuddannelserne.

Den nervøse spænding er så småt ved at melde sig hos de fire vvs-energispecialist-lærlinge, der har kvalificeret sig til finalerne ved DM i Skills, der afholdes den 16.-18. januar 2020 i Bella Center på Amager.

Læs også: Lærlinge og elever skal vise deres skills i København i 2020

De mødtes for nylig for første gang for både at få prøvet tøj til finalen og tage bestik af konkurrenterne.

En af finalisterne er 21-årige Lucas Barkow, som til daglig er i lære hos Jagtvejens VVS i København.

”Det er vildt at været nået til finalen. Jeg har valgt at deltage for min egen skyld og for at udfordre mig selv, så jeg kommer ud i nogle situationer, hvor man virkelig bliver nødt til at holde hovedet koldt. Noget, jeg også kan bruge, når jeg senere skal op til svendeprøven. Og når jeg så står der, jamen så forventer jeg da også at slutte i toppen”, siger han.

Finalisterne ved DM i Skills for vvs-energispecialist-lærlinge:

  • Lucas Barkow – TEC – i lære hos Jagtvejens VVS i København
  • Jonathan Dybvad Nielsen – Herningsholm Erhvervsskole – i lære hos Hovedgård & Omegns VVS
  • Ismail Amziane – Roskilde Tekniske Skole – i lære hos CHVVS i Rødovre
  • Martin Asmussen Troelsen – Hansenberg Kolding – i lære hos Jens Kristiansen VVS i Kolding

Som finalister kommer deltagerne ved DM i Skills både til at fungere som repræsentanter og rollemodeller for en hel branche på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er brug for at trække flere unge i retning af erhvervsuddannelserne.

”Det er en fed opgave at få. Der er mange ude i byen, som bare tror, det at være vvs-energispecialist handler om at sætte toiletter op, men der er så meget mere i det. For eksempel har vores fag en vigtig opgave, når vi skal spare på energien og forbedre miljøet, og det synes jeg er spændende at være en del af”, siger Lucas Barkow.

Ikke bare en konkurrence
Også hos hans læreplads, Jagtvejens VVS, ser man frem til DM i Skills af flere årsager:

”Det betyder noget for min personlige faglige stolthed, at jeg kan lære de unge mennesker noget. Og det er især rart, når der er tale om en fyr som Lucas, der både er dygtig og nysgerrig på sit fag. Det kan måske også være med til at motivere de andre lærlinge, når de kan se, hvad det kan føre med sig”, siger Jan Andersen, indehaver af Jagtvejens VVS.

Han mener i det hele taget, at DM i Skills har en vigtig funktion.

”Det giver forhåbentlig nogle unge mennesker noget blod på tanden. Man kan jo se, at vi kommer til at mangle håndværkere, så Skills er også en mulighed for at vise fagene frem for især folkeskoleeleverne, der besøger arrangementet”, siger han.

Den samme holdning har man hos Tekniq Arbejdsgiverne, som sammen med blandt andet Blik- og Rørarbejderforbundet arrangerer vvs-energispecialist-lærlingenes konkurrence under DM i Skills.

”Vi har fortsat brug for at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne og forbedre erhvervsuddannelsernes image, både hos potentielle elever og ikke mindst deres forældre”, siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

”DM i Skills har gennem en årrække nu været med til at vise det ypperste af det ypperste indenfor en lang række fag, samtidig med at tilskuerne fra første række kan opleve alle de færdigheder og muligheder, man får adgang til, hvis man vælger en uddannelse som eksempelvis vvs-energispecialist”.

Læs også: VVS-elever fra Hansenberg stempler ind til DM i Skills

Det er den tiende udgave af DM i Skills, som skydes i gang torsdag den 16. januar 2020.

-SMP

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere