11.02.2019  |  EL  |  Branchen

Lærlinge og elever skal vise deres skills i København i 2020

Landets bedste lærlinge skal findes i København, når Danmarksmesterskaberne i håndværk rykker til hovedstaden i 2020.

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger på, at Danmark i 2025 vil mangle 70.000 faglærte lige fra blikkenslagere og murere over SOSU-assistenter, butiksekspedienter og en lang række faglærte i industrien.

Læs også: Region Sjællands bedste VVS-elev er kåret

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor er der behov for at få vendt udviklingen og udbredt kendskabet til erhvervsuddannelserne blandt de unge. I Københavns Kommune håber man, at DM i Skills, som rykker ind i Bella Center 16.-18. januar 2020, kan hjælpe til med det.

“I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor bliver det en vigtig begivenhed for København at være vært for DM i Skills. Det giver Københavns unge en unik mulighed for at få endnu bedre indblik i de spændende udfordringer og stærke fagligheder, der findes i håndværksfagene”, siger overborgmester i København, Frank Jensen (S).

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, og de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Konkurrencen arrangeres af nonprofit-organisationen SkillsDenmark i samarbejde med kommuner, regioner og erhvervsskolerne. SkillsDenmark arbejder for at fremme erhvervsuddannelserne image og øge interessen for at søge ind på håndværkeruddannelser.

Bella Center satte publikumsrekord i 2015
Formanden for SkillsDenmark er da også glad for, at begivenheden i 2020 vender tilbage til hovedstaden: 

“Vi er meget glade for, at det er lykkedes med stor velvilje fra Københavns Kommune og Region Hovedstaden at få DM i Skills til København i 2020. Det er vores mål at komme rundt i alle landsdele fra år til år, men som DM i Skills er vokset, kan det være en udfordring at finde haller med tilstrækkeligt plads til så mange konkurrencefag og så stort et publikum”, siger Jesper Juul Sørensen og fortsætter:

”Med en placering i Bella Center 2020 føler vi os helt trygge ved rammerne, for vi var der sidst i 2015, og vi husker, at det netop er her, vi har sat vores publikumsrekord med over 68.000 besøgende”.

Læs også: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Ved DM i Skills 2020 skal erhvervsskoleelever fra hele landet dyste i over 40 forskellige fag, og elever fra hele hovedstadsområdet får altså mulighed for at følge konkurrencerne. Det forventes, at over 70.000 gæster vil besøge eventen.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere