02.12.2020  |  EL  |  Energi

Danmarks Grønne Investeringsfond og Better Energy tager hul på nyt grønt eventyr

Partnerskabet mellem Danmarks Grønne Investeringsfond og det danske energiselskab Better Energy styrkes nu yderligere med et trecifret millionlån.

De første solcelleparker, der konkurrerer på markedsvilkår uden statsstøtte til elprisen, er blevet anlagt, og nu står kapitalstærke kræfter klar til at give den grønne omstilling fart.

”I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi glade for, at vi med lånet til Better Energy er med til at understøtte et grønt projekt, som leverer på tre bundlinjer: Projektet bidrager til CO2-reduktion og biodiversitet, det skaber samfundsafkast med grønne arbejdspladser og grøn vækst, og den grønne strøm produceres uden subsidier,” siger Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond Michael Zöllner.

Lånet fra Danmarks Grønne Investeringsfond indgår i finansieringen af Danmarks første solcellepark uden statsstøtte til elprisen ved Næstved samt finansieringen af Better Energys voksende portefølje af egne solcelleparker. Formålet er at bringe finansieringen i spil der, hvor den har størst positiv effekt på Better Energys arbejde med udbygning af ny solcellekapacitet.

Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy, forklarer:

”Vi har i flere år samarbejdet om anlægsfinansieringen af danske solcelleparker. Vores fokus har været på at kommercialisere og finansielt modne dem. Det har vi opnået og kan i dag bygge solcelleparkerne uden statsstøtte og finansiere dem med realkredit. Med den nye aftale forædler vi finansieringen med Danmarks Grønne Investeringsfond, så vi årligt kan levere endnu flere nye solcelleparker”.

Han påpeger, at der også bliver investeret i biodiversitet og naturudvikling ved de nye solcelleparker.

Biodiversitet og klima går hånd i hånd

Solcelleparken i Næstved bidrager både til opfyldelsen af Danmarks klima- og biodiversitetsmål. Parken er nøje planlagt i overensstemmelse med omgivelserne, og rundt om solcelleparken anlægges både enge, moser og en sø, der af kommunen er blevet klassificeret til at have høj biodiversitet. På baggrund af en grundig lokal miljøundersøgelse er otte særskilte biodiversitetsnedslagspunkter derudover også blevet indarbejdet på solcelleparkens areal for at sikre naturen gode forudsætninger for at udfolde sig.

”Klimakrisen er vigtig, men vi står også i en biodiversitetskrise. Den må vi ikke glemme. Og biodiversitetskrisen og klimakrisen skal løses samtidig”, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær og understreger, at solcelleparker netop kan bidrage på begge fronter.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere