Partnerskabet mellem Danmarks Grønne Investeringsfond og det danske energiselskab Better Energy styrkes nu yderligere med et trecifret millionlån.
Solcelleparken i Næstved bidrager både til opfyldelsen af Danmarks klima- og biodiversitetsmål. Foto: Danmarks Grønne Investeringsfond.
De første solcelleparker, der konkurrerer på markedsvilkår uden statsstøtte til elprisen, er blevet anlagt, og nu står kapitalstærke kræfter klar til at give den grønne omstilling fart.
”I Danmarks Grønne Investeringsfond er vi glade for, at vi med lånet til Better Energy er med til at understøtte et grønt projekt, som leverer på tre bundlinjer: Projektet bidrager til CO2-reduktion og biodiversitet, det skaber samfundsafkast med grønne arbejdspladser og grøn vækst, og den grønne strøm produceres uden subsidier,” siger Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond Michael Zöllner.
Lånet fra Danmarks Grønne Investeringsfond indgår i finansieringen af Danmarks første solcellepark uden statsstøtte til elprisen ved Næstved samt finansieringen af Better Energys voksende portefølje af egne solcelleparker. Formålet er at bringe finansieringen i spil der, hvor den har størst positiv effekt på Better Energys arbejde med udbygning af ny solcellekapacitet.
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy, forklarer:
”Vi har i flere år samarbejdet om anlægsfinansieringen af danske solcelleparker. Vores fokus har været på at kommercialisere og finansielt modne dem. Det har vi opnået og kan i dag bygge solcelleparkerne uden statsstøtte og finansiere dem med realkredit. Med den nye aftale forædler vi finansieringen med Danmarks Grønne Investeringsfond, så vi årligt kan levere endnu flere nye solcelleparker”.
Han påpeger, at der også bliver investeret i biodiversitet og naturudvikling ved de nye solcelleparker.
Biodiversitet og klima går hånd i hånd
Solcelleparken i Næstved bidrager både til opfyldelsen af Danmarks klima- og biodiversitetsmål. Parken er nøje planlagt i overensstemmelse med omgivelserne, og rundt om solcelleparken anlægges både enge, moser og en sø, der af kommunen er blevet klassificeret til at have høj biodiversitet. På baggrund af en grundig lokal miljøundersøgelse er otte særskilte biodiversitetsnedslagspunkter derudover også blevet indarbejdet på solcelleparkens areal for at sikre naturen gode forudsætninger for at udfolde sig.
”Klimakrisen er vigtig, men vi står også i en biodiversitetskrise. Den må vi ikke glemme. Og biodiversitetskrisen og klimakrisen skal løses samtidig”, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær og understreger, at solcelleparker netop kan bidrage på begge fronter.
-CH
Energi

Så meget sparer husejere ved energirenovering
Hver femte danske husejer har energirenoveret sin bolig, det seneste år, og hver tredje har overvejet at gøre det. Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen. Dem, der har energirenoveret, kan nu se frem til en lavere varmeregning samt et bedre indeklima.
Virksomhedsdrift

Nyt partnerskab vil forebygge indbrud og tyveri af værktøj i byggebranchen
Alt for mange håndværkere udsættes i dag for indbrud og tyveri af dyrebart værktøj. Denne udfordring ønsker engrosvirksomheden Carl Ras og sikkerhedsekspert-virksomheden Unisecure Nordic sammen at forebygge gennem DNA-mærkning af kundernes værktøj.
Energi

Rekordhøj produktion af vind- og solkraft i første kvartal af 2022
Forbruget af naturgas faldt næsten 30 procentpoint i de første tre måneder af 2022, mens kulforbruget faldt godt 6 procentpoint sammenlignet med samme periode året før. Omvendt steg forbruget af vedvarende energi knap 10 procentpoint, hvor især produktionen af strøm fra vindkraft og solenergi steg markant.
Branchen

Stærk lærlingestart på 2022
Der har været en stigning på næsten 20 procent i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på landets erhvervsuddannelser i årets første kvartal. Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne, som især peger på den tiltrængte, positive udvikling på en række industriuddannelser.
Energi

Boligselskab ’retrofitter’ mere end 400 lysarmaturer på hovedsæde
Boligselskabet Sjælland fejer for egen dør med grønt installationsprojekt i hoveddomicilet i Roskilde. Selskabet forventer at reducere CO2 med 13.500 tons og elregningen med en kvart million på fem år.
Sanitet

Unidrain fejrer historisk jubilæum
Designvirksomheden Unidrain fejrede i starten af maj et helt særligt jubilæum. For anden gang kunne en medarbejder nemlig hyldes for 15 års tro tjeneste. Jubilaren er Jacob Honoré, som er Unidrains produktchef.