15.03.2017  |  EL  |  Energi

Dansk Blindesamfund vil have næsten usynlige solceller

Dansk Blindesamfunds 100 års jubilæum skal fejres med fokus på energi - derfor har man valgt at renovere Fuglsangcentret i Fredericia med bl.a. bygningsintegreret solcelleløsning.

Hos Dansk Blindesamfund er man i fuld gang med at foretage en gennemgribende renovering af både de ind- og udvendige rammer i Fuglsangcentret, som foreningen ejer. Ambitionerne er, at konferencecentret til september skal være udstyret med en bygningsintegreret solcelleløsning.

Derfor har man fået Gaia Solar og tag-og facadeproducenten Steni til at udvikle en løsning, der består af kvadratiske solcellepaneler, der er tilpasset Stenis Protego-tage.

Læs også: Får jordvarme og ser stjerner

Her skal panelerne lægges ned i selve taget, hvor de i stedet skal erstatte tagplader. Derfor kommer panelerne til at ligge i niveau med det øvrige tag, hvorfor de fra gadeplan næsten vil være så godt som usynlige.

I forbindelse med de integrerede solcelleanlæg har Dansk Blindesamfund også en ambition om, at byggeriet skal være DGNB-certificeret i kategorien "Bæredygtig renovering af hotel- og konferencecentre i Danmark.

Solceller skal tænkes ind i facaden
Ifølge Sigurd Leth, der er administrerende direktør hos Gaia Solar, skal solceller ikke kun tænkes som et selvstændigt energiproducerende anlæg - de skal også tænkes ind i facaden:

"Potentialet ligger i ikke kun at tænke solceller som et selvstændigt energiproducerende anlæg, der monteres oven på taget af en bygning, men i stedet at solcellepanelerne i sig selv udgør husets tag eller facade. Fuglsangcentret bliver Danmarks største integrerede solcelletag, og vi er meget glade for at have fået denne opgave i et så ambitiøst byggeri indenfor bæredygtighed", siger Sigurd Leth til energy-supply.dk.

Læs også: Dansk Energi bevilger 21,1 mio. til energieffektive løsninger

Solcelleanlægget på Fuglsangcentret består af 4.477 krystallinske solcellemoduler, der dækker ca. 1.379 kvadratmeter af den i alt 5.800 kvadratmeter store tagflade.

Derudover har anlægget en effekt på 152,21 kWp og en forventet årlig ydelse på 138.000 kWh, hvorfor anlægget er i stand til at dække ca. 15-20 procent af centrets strømforbrug.

Sammen med hovedentreprenøren på projektet, R.A. Ussing & Søn, går Gaia Solar og Steni Danmark i gang med projektet til april.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere